Cluj: Patru pacienţi la un rinichi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un rinichi al unui donator din Timişoara urmează să fie transplantat, astăzi, unui pacient din Cluj-Napoca.

O echipă de medici clujeni a prelevat doi rinichi de la o persoană care a decedat, dintre care unul va ajunge la Cluj-Napoca, iar celălalt la un pacient timişorean şi ficatul, care va fi donat unei persoane din Bucureşti.

Medicii nu au hotărât, până la această oră, cine va fi beneficiarului rinichiului care este în drum spre Cluj, însă medicul Dan Luscalov, coordonatorul de transplanturi al Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, a precizat că există patru potenţiali primitori.

„Din păcate, din cauza condiţiilor meteorologice, medicii noştri nu se pot întoarce pe cale aeriană, iar în momentul de faţă se află la Arad. Nici medicii bucureşteni, care au mers după ficat, nu se pot întoarce cu avionul”, ne-a spus Luscalov în jurul orei 14.00.

Donatorul a decedat după ce a încasat o palmă de la un amic de-al său, în urma căreia a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt.

UPDATE Pacientul care va beneficia de un nou rinichi este o timişoreancă internată la Cluj, potrivit medicului Dan Luscalov.

Citiţi mai multe mâine dimineaţă în cotidianul Adevărul

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite