Cluj: Patru maşini furate au fost recuperate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Patru maşini furate au fost recuperate
Cluj: Patru maşini furate au fost recuperate

Poliţiştii clujeni au descoperit pe raza judeţului patru autovehicule furate din alte ţări, în urma unei acţiuni intitulate „Operaţiunea Patno Show”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Raluca Seucan, a declarat că Operaţiunea Patno Show s-a desfăşurat în perioada 26-28 mai pe teritoriul Bulgariei, Serbiei şi României, sub patronajul Europol şi cu participarea centrului SECI, scopul ei fiind acela de a identifica vehiculele care fac obiectul furturilor şi a traficului ilegal, precum şi descoperirea persoanelor implicate.

Un autoturism care figura ca fiind furat din Italia pe 28 noiembrie 2007 a fost descoperit de poliţiştii Postului de Poliţie Moldoveneşti, care au oprit în trafic autoturismul condus de I. George Andrei, de 20 de ani.

Un alt autoturism, furat tot din Italia pe 27 iunie 2008 a fost descoperit de poliţiştii Biroului Trafic şi Furturi Auto, care l-au oprit în trafic pe C. Călin, de 33 de ani. Aceiaşi poliţişti au identificat şi un buldoexcavator aparţinând unei societăţi comerciale din Jucu, ce prezenta urme de intervenţie mecanică asupra seriei saşiului. Având în vedere provenienţa utilajului s-a luat legătura cu ataşatul de interne din Anglia care a confirmat că acesta figurează ca fiind furat din Anglia.

Şi poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Turda au identificat într-un parc de vânzări auto din oraş un autoturism care figura ca fiind furat din Germania la 1 noiembrie 2006.
Cele patru autovehicule au fost reţinute şi în cauză au fost întocmite acte procedurale în vederea stabilirii împrejurărilor în care acestea au fost sustrase şi aduse în România.
În cadrul Operaţiunii Patno Show, lucrătorii IJP Cluj au acţionat pe întregul teritoriu al judeţului, fiind verificate 16 parcuri care vând autovehicule din import şi piese componente şi fiind verificate 467 de autovehicule.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite