Cluj: 400 de clujeni au marcat „Ora Pământului” în Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii ecologişti au format, aseară, din lumânări, sigla campaniei de la nivel mondial – cifra „60”. Iniţiativa a atras o sumedenie de curioşi

Cluj-Napoca, 28 Martie, ora 20.00, Piaţa Unirii. Pregătirile pentru marcarea „Orei Pământului” sunt în toi. Organizatorii aşează cu atenţie zecile de lumânări care urmează să fie aprinse în doar câteva minute.

Zeci de clujeni curioşi se opresc în piaţă, fie că ştiu sau nu de eveniment. Vremea frumoasă i-a scos din casă în prima seară caldă de primăvară.

Modelul adus din afară

Gocz Tibor, tânărul care a avut în urmă cu o lună iniţiativa de a organiza această manifestare, spune că a aflat anul trecut despre această iniţiativă la nivel mondial. „M-am gândit ca anul acesta să organizăm şi noi ceva la Cluj. Am căutat diferite organizaţii studenţeşti, asociaţii şi cu sprijinul lor, am reuşit împreună”, spune Gocz Tibor, care s-a declarat mulţumit de reuşita evenimentului.

Szilagyi Istvan, un alt coordonator al evenimentului, a adus sprijinul Consiliului Studenţilor din Colegiul Reformat „Apafi Mihaly”. „Cred că a ieşit foarte tare. Ne bucurăm foarte tare că atâţia au venit şi anul viitor sper să facem ceva şi mai mare”,  spune Szilagyi Istvan.

Lavinia Buica, o mămică în vârstă de 38 de ani, spune că a venit la plimbare cu cei doi copii, fără să ştie de acest eveniment. „Am auzit că se organizează ceva şi la Cluj, dar nu ştiam ce şi unde. Mă bucur că am venit aici iar copii sunt foarte impresionaţi”, spune clujeanca.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite