Cluj: Nemţii sunt cu ochii pe Cluj - revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală de astăzi scrie despre interesul companiilor germane de a se asocia cu societăţi clujene, dar şi despre efectele aplicării impozitului forfetar, din cauza căruia deja peste 100 de firme clujene au fost radiate.

Interes german pentru Cluj. Mai multe companii germane din sectoarele inginerie mecanică şi proiectare de spaţii publice vor să încheie parteneriate cu societăţi din Transilvania pentru a intra pe piaţa românească. “Clujul este un oraş cu un trecut interesant, dezvoltat din punct de vedere economic. Aici sunt investitori. Firmele aduse de noi sunt la primul contact cu piaţa din România. Ele urmează să discute, să negocieze cu parteneri de aici şi, în funcţie de cum decurg discuţiile, să dezvolte afaceri şi parteneriate. Criza se resimte şi în Germania, mai mult la nivelul firmelor mari decât al celor mici şi mijlocii, care s-au dezvoltat mai recent şi care mai au resurse pe care se pot baza”, a precizat Annett Kraushaar, manager al organizaţiei germane RKW NRW. Mai mule detalii în Ziua de Cluj.

Efectul forfetarului: Peste 100 de firme radiate în Cluj. Conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în aprilie, în România s-au radiat în mod voluntar din Registrul Comerţului 2.269 de firme, cifră în creştere cu 279,7 la sută faţă de perioada similară a anului trecut, cînd au fost înregistrate doar 811 de radieri la nivelul întregii ţări. Cele mai multe radieri au fost înregistrate în municipiul Bucureşti (244), capitala fiind secondată în acest clasament de judeţul Cluj, cu 115 de radieri. Pe larg, în Făclia de Cluj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite