Cluj-Napoca, Vestul Sălbatic al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a jefuit, sâmbătă, o benzinărie din cartierul clujean Mănăştur, ameninţând cu un pistol angajaţii şi reuşind să sustragă aproximativ 1.400 de lei . După ce la începutul lunii februarie a avut loc un jaf la o sucursală a unei bănci, capitala Ardealului începe să devină unul dintre cele mai nesigure oraşe din ţară.

Poliţiştii au stabilit, în urma vizionării imaginilor provenite de la camerele de supraveghere din benzinăria de pe Calea Mănăştur, că jaful a avut loc la ora 0.15, iar bărbatul care i-a ameninţat pe angajaţii punctului de lucru purta o cagulă.

Managerul benzinăriei Lukoil ne-a explicat că mascatul a folosit o armă de foc, însă nimeni nu a fost rănit, deoarece în acel moment niciun client nu se afla înăuntru.

A luat banii şi a fugit

Autorităţile au demarat o anchetă, condusă de şeful Poliţiei Municipiului, Ioan Herdea Rus. „Se studiază imaginile de pe camerele de supraveghere, iar alţi poliţişti au făcut cercetări la faţa locului.

Dispeceratul nostru a fost sesizat telefonic prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că o persoană mascată a intrat în incinta benzinăriei şi sub ameninţarea unui pistol a solicitat banii din casa de marcat, după care a fugit”, a declarat Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, un angajat a reuşit să declanşeze alarma, însă oamenii legii au ajuns prea târziu, mascatul părăsind benzinăria după ce a sustras cei 1.400 de lei.

Managerul benzinăriei, care a dorit să-şi păstreze anonimatul a precizat: „Atacatorul a folosit o armă de foc, un pistol”.

Descindere la miezul nopţii

În cazul incindentului nu a existat niciun martor, în afară de angajaţii staţiei. Paznicul de la hotelul situat lângă Lukoil ne-a declarat că a observat doar cum mai multe echipaje ale poliţiei au sosit azi noapte la faţa locului să asigure perimetrul, după care au intrat în benzinărie.

Între timp, alte echipaje soseau ori plecau de la locul producerii incidentului.Recepţionera hotelului a fost uimită de cele întâmplate, deşi nu a aflat de jaf decât după mai multe ore. Hotelul se află la câţiva metri de benzinărie.

„Nu ştiu nimic, noi am început de ceva timp să ne facem griji pentru noi, mai ales după jafurile produse în ultima perioadă”, a declarat Angela, recepţionera clădirii.

Mănăşturul a devenit Bronxul Clujului

Tot în cartierul Mănăştur a mai avut loc un jaf armat, în 13 februarie, o sucursală a Băncii Transilvania fiind jefuită de două persoane înarmate, care purtau cagule şi care i-au lovit pe paznic şi pe o casieră.

La începutul acestei luni, o casă de schimb valutar din centrul oraşului a fost spartă de hoţi, care au tăiat firele sistemului de supraveghere. Până în prezent, poliţiştii nu au reuşit să prindă autorii niciunui jaf.

Locuitorii din zonă au poreclit Mănăşturul „cartierul Bronx din Cluj-Napoca”, după numele renumitului cartier newyorkez, cunoscut ca fiind cel mai rău famat din oraşul american.

Se face inventar

image

Staţia Lukoil a conti-nuat să funcţioneze sâmbătă, deşi servirea se făcea la un geam, pe motiv că înăuntru are loc un inventar. „Nu pot da nicio declaraţie, pot să vă spun doar că niciun coleg de-al meu nu a fost rănit”, a spus o angajată a benzinăriei, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite