Cluj: Mouse-ul fără click, prezentat la Expo Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 70 de inventatori, institute de cercetări sau firme prezintă peste 450 de invenţii la Cluj. Expo Transilvania găzduieşte până vineri, 27 martie, Târgul Internaţional Tehnic şi Salonul Pro Invent

La Salonul Pro Invent de la Cluj-Napoca sunt prezentate de la noi soiuri de fructe, legume şi flori, la purificatorul electrocinetic pentru aer, mouse-ul fără click, pantofii care-ţi măsoară consumul energetic sau garderoba automatizată.

Atracţiile salonului au fost două dintre prototipurile celebrului inventator Justin Capră. Acesta a venit la Cluj cu două mini-turisme construite de el, care consumă circa 0,5 l de combustibil pe suta de kilometri.
Pantofii care-ţi analizează sănătatea

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării prezintă, printre altele, pantofii care-ţi analizează mersul şi stabilesc consumul energetic în timpul mersului.  „Este special făcut pentru analizarea unor boli cronice. Vorbim de foarte multe boli, precum afecţiunile aparatului locomotor sau boli ale sindromului metabolic”, spune dr. ing. Veronica Craiu.

La Cluj a poposit şi inventatorul mouse-ului fără click, bucureşteanul Bogdan Bunea. Printre caracteristicile mouse-ului fără click se numără viaţa mult mai îndelungată, aproximată până la zece ani (o mie de milioane de clickuri), în comparaţie cu viaţa mouse-urilor normale, care rezistă până la 25-50.000 de click-uri.

„Acum am disponibilă o serie limitată de mouse-uri standard, la 10 euro, dar lucrez la noi modele, pentru laptop”, spune Bogdan Bunea.

Citiţi mâine dimineaţă în „Adevărul” cum funcţionează mouse-ul fără click.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite