Cluj: Maghiarii nu renunţă la plăcuţele în limba maternă - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală scrie astăzi despre contrele dintre reprezentanţii comunităţii maghiare şi primar, pe tema plăcuţelor care vor fi montate pe clădirile istorice din oraş. De asemenea, ziarele prezintă situaţia spaţiilor comerciale din centru, dar şi un „recensământ" al celor mai bogaţi clujeni.

Maghiarii către Apostu: „Noi am construit Clujul!" Scandalul legat de plăcuţele de informare turistică a ajuns ieri şi în Consiliul Local Cluj-Napoca. Consilierii locali ai UDMR au cerut Primăriei să-şi reconsidere poziţia legată de absenţa limbii maghiare de pe plăcuţele care vor fi montate pe clădirile istorice.  Consilierii UDMR au cerut oficialilor Primăriei să îşi revizuiască atitudinea faţă de maghiari tocmai pentru a nu pica în “păcatul” naţionalismului primitiv. Detalii în Ziua de Cluj.

Alo, cam cât mai e chiria in centru? Interesul firmelor pentru spaţiile comerciale din centru, în caz că exista un astfel de interes, este unul pur informativ. Proprietarii spaţiilor comerciale din centrul Clujului şi agentiile imobiliare recunosc că s-ar mai putea să treacă ceva vreme până când pe arterele principale ale oraşului vor răsări din nou magazinele de lux. Mai multe, în Monitorul de Cluj.

Inspectorul şcolar general, Anca Cristina Hodorogea-prima întîlnire cu presa. Noul inspector şcolar general, numit în funcţie în cursul acestei săptămâni, s-a prezentat opiniei publice, informează Făclia de Cluj.

Clujenii care cîştigă două milioane de euro pe an. Unii dintre clujeni au obţinut anul trecut câştigurile unor veritabili magnaţi de pe urma chiriilor şi a speculaţiilor bursiere, neavând nevoie de un salariu fix pentru a câştiga peste un milion de euro într-un singur an. În ierarhia celor mai mari venituri realizate în 2008, primii cinci clasaţi au făcut bani grei din chirii şi din venituri aferente salariului înregistrate în fişa fiscală, dar şi din tranzacţiile cu acţiuni. Pe larg, despre cei mai bogaţi clujeni, în Foaia Transilvană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite