Cluj: „Guru” Bivolaru, judecat la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Cluj aşteaptă decizia de strămutare, pentru a prelua spre judecare un dosar în care Gregorian Bivolaru este judecat pentru opt infracţiuni.

Procesul în care Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane a fost strămutat la Tribunalul Cluj, la cererile membrilor Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA). Până acum, cauza nu a fost însă înregistrată pe rolul instanţei clujene.

„Hotărârea de strămutare trebuie trimisă la Tribunalul Bucureşti, unde s-a judecat cauza, de unde urmează să fie scoasă de pe rol şi trimisă la noi”, a explicat judecătorul Petru Urs, purtător de cuvânt al Tribunalului Cluj.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acceptat, în 27 martie, cererile MISA de a fi strămutat dosarul, mai ales că membri ai mişcării protestau constant în faţa Tribunalului Bucureşti, la fiecare termen al procesului, faţă de completul care judecă dosarul.

„Guru” Bivolaru a fost trimis în judecată în 15 iunie 2007, alături de alte 20 de persoane, pentru opt infracţiuni, printre care constituire ori aderare la grup organizat infracţional, trafic de persoane, propagandă naţionalist şovină şi promovarea ideologiei fasciste prin propagandă.

Un alt dosar al liderului spiritual se judecă la Sibiu. „Guru” este dat în urmărire generală de poliţia română.

Citeşte aici fişa sa de pe site-ul poliţiei române.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite