Cluj: „Greu mai găseşti oraş în Europa care să aibă clădiri atât de frumoase precum Clujul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cluj.adevarul.ro începe o campanie de (re)definire a Clujului, cu lucrurile sale frumoase şi mai puţin frumoase, cu bunele şi relele sale.

În fiecare dimineaţă, pe cluj.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte trei lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de clujeanul al cărui portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi, în „Adevărul de Seară”, ediţia de Cluj-Napoca.

Vasile Mârza a fost unul dintre cei mai talentaţi boxeri din Cluj-Napoca, care a pugilat în 254 de meciuri de-a lungul carierei, iar apoi a crescut generaţii de sportivi care au obţinut rezultate remarcabile.

Clujul frumos. „Îmi plac foarte mult clădirile din zona centrală a oraşului. Este foarte greu să mai găseşti oraş în Europa care să aibă clădiri atât de vechi şi frumoase precum Clujul. De asemenea, Piaţa Matei Corvin (Unirii - n.r.) este extrem de frumoasă şi îmi face o deosebită plăcere să petrec timpul acolo. În Cluj este multă verdeaţă, ceea ce e un lucru foarte bun”

Clujul urât. „Este cam dezordine în unele locuri şi ar trebui să fie mai multă curăţenie într-un asemenea oraş. Din păcate multe lucruri sunt lăsate în paragină. De exemplu, unele blocuri, fiind foarte vechi, instalaţiile sunt stricate şi foarte greu se repară”

Vasile Mârza a început boxul în anul 1957, iar în 1961 deja a participat la prima competiţie majoră din cariera sa, Campionatul European de la Belgrad.

Au urmat europenele de la Moscova, peste doi ani, iar în 1964 a reuşit cea mai mare performanţă din cariera sa de sportiv, locul cinci la Olimpiada de la Tokyo, categoria 74 de kilograme.

Află povestea jocurilor olimpice şi confesiunile lui Vasile Mârza despre cum a fost furat de arbitri


Citeşte şi Campanie online - Clujul în oglindă 

Scrie-ne despre Clujul tău la rubrica de comentarii de mai jos sau pe adresa cluj@adevarul.ro.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite