Cluj: Distracţie maximă de Ziua Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii vor beneficia de intrare gratuită la Grădina Botanică şi la Cinema Republica. Cei care nu vor ieşi din oraş în cea de-a doua zi a mini-vacanţei de 1 mai au câteva opţiuni de petrecere a timpului liber.

Clujenii pot participa în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului, organizată mâine de Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT), în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport, la o serie de competiţii sportive, concerte, expoziţii şi concursuri cu premii. „Scopul evenimentului este de a-i face pe tineri să iasă din casă şi să sărbătorim împreună, prin evenimente pentru toate gusturile, ziua de 2 mai”, a declarat Elena Şaitiş, consilier la Direcţia Judeţeană pentru Tineret Cluj.

Gratuităţi de Ziua Tineretului

Clujenii care nu au mai mult de 35 de ani vor beneficia de intrare liberă la Grădina Botanică până la ora 19.00. Aceasta nu este singura gratuitate pe care o pun la dispoziţie organizatorii. Cinefilii vor beneficia de intrare liberă la filmul „Sexcursie”, care va rula mâine, la Cinema Republica. Între orele 10.00 şi 14.00 vor avea loc un concurs de role, pe pista din complexul Cora, Crosul Tineretului, în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”, dar şi Cupa Tineretului la fotbal-tenis, organizată în sala de sport din localitatea Mihai Viteazul.

Excursie la Bruxelles

La Librăria Humanitas se va desfăşura, de la ora 18.00, evenimentul cultural Interart, unde tinerii vor putea participa la o lectură publică a poetului Vlad Moldovan, care va citi din „Blank”, volum considerat de critică unul din cele mai importante debuturi ale anului 2008. În cadrul aceluiaşi eveniment vor mai avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie şi un concert live susţinut de Flavius Piţigoi.

Toţi cei care vor participa la unul dintre evenimentele din cadrul Zilei Tineretului vor primi un formular de înscriere prin intermediul căruia vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, o excursie la Bruxelles. Câştigătorii, unul din fiecare judeţ, vor fi anunţaţi pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului în data de  9 mai, de Ziua Europei.

Formaţiile locale cântă la Cluj

În cadrul celei de-a doua zile a Festivalului-pilot „Rock-On Street Team” vor concerta trupele Sonna (Hunedoara), Relative (Cluj), Halat Alb (Sighet) şi Mushroom Story (Cluj) în Roland Garros, de la ora 20.00. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite