Cluj: Datornici cu „risc maxim” pentru opt lei - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Datornici cu „risc maxim” pentru opt lei - Revista presei locale
Cluj: Datornici cu „risc maxim” pentru opt lei - Revista presei locale

Tot mai mulţi clujeni se află în imposibilitatea de a face împrumuturi bancare, fiind trecuţi pe lista neagră de Biroul de credit pentru sume modice, scrie presa clujeană. Tot în ziarele de azi puteţi afla de ce mai mulţi reprezentanţi-cheie ai unor cunoscute agenţii imobiliare din Cluj au decis să îşi schimbe locul de muncă.

Datornici cu „risc maxim” pentru opt lei. Biroul de credit trece clujenii pe lista neagră pentru sume de nimic. Acest „birou” nu este altceva decît o firmă privată care, în anul fiscal 2007, a avut un profit demn de invidiat. Chiar dacă îşi permit să modifice dobînzile după bunul plac, fapt pentru care băncile se numără printre cele mai reclamate instituţii la Comisariatul de Protecţie a Consumatorilor (CPC), pentru datorii de cîţiva lei oricine este reclamat la Biroul de credit, fapt care atrage imposibilitatea contractării unui împrumut, scrie cotidianul Foaia Transilvană.

Oamenii-cheie au fugit din imobiliare. Mai mulţi reprezentanţi-cheie ai unor cunoscute agenţii imobiliare din Cluj au decis să îşi schimbe locul de muncă, pe fondul declinului acestui sector, cauzat de criza economică. Din cele 200 de asemenea societăţi care activau pe piaţa clujeană, au mai rămas active maxim 40. Unii admit că au făcut schimbarea din cauza declinului din imobiliare, alţii spun că aveau în gând mai de mult această mutare, scrie Ziua de Cluj.

Gagarin din Luna de Jos, pionierul CAP-urilor. Clujeanul Iosif Rusu a fost unul din slujbaşii preferaţi ai prinţului Cantacuzino, ostaş în linia întâi în cel de-al doilea război mondial şi este primul român care a condus o Cooperativă Agricolă de Producţie. Tot satul Luna de jos îl ştie de Gagarin, pentru că, asemeni faimosului astronaut rus ce a călcat primul pe lună, Iosif Rusu a fost cel dintâi care a apucat frâiele unei cooperative româneşti, titrează Monitorul de Cluj.

Agricultorii clujeni suferă de secetă şi de lipsa accesului în pieţe. În primăvara aceasta, precipitaţiile s-au situat la aproximativ 55- 60 la sută din media multianuală, ceea ce a dus, în judeţul Cluj, la o afectare de circa 15- 20 la sută a producţiilor la toate culturile. Cea mai afectată, în proporţie de 50 la sută, este producţia de orzoaică de primăvară, susţine Ilarie Ivan, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Cluj, citat de ziarul Făclia de Cluj.




Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite