Cluj: „Corcoduşul nu are ce căuta ca plantă decorativă în oraş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare dimineaţă, pe cluj.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte trei lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de clujeanul al cărui portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi, în „Adevărul de Seară”, ediţia de Cluj-Napoca.

Ştefan Wagner este doctor în horticultură, iar la cei 77 de ani ai săi se mândreşte cu 40 de specii de trandafiri obţinute la Staţiunea de Pomicultură Cluj. Din 1990 a înfiinţat Asociaţia Amicii Rozelor, iar din 2006 a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale a Societăţilor de Roze, responsabil cu şapte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Clujul frumos: „Îmi place că este un oraş civilizat, o capitală culturală şi ştiinţifică a unui ţinut cum este Transilvania. Îmi place că ai multe posibilităţi de a vedea o piesă de teatru sau de operă bună. Şi bineînţeles, Grădina Botanică. Au reuşit s-o menţină în stare foarte bună, nu ca grădinile din celelalte oraşe. Asta datorită oamenilor care muncesc, o întreţin bine şi fac şi cercetări în condiţii bune”.

Clujul urât: „Aceste noi construcţii care s-au realizat «alandala», fără prea multă sistematizare. Nu-mi place că spaţiile verzi sunt puţine şi cele care sunt nu prezintă o gândire unitară de decorare a oraşului. Dacă mergeţi pe bulevardul Titulescu să vedeţi că principala plantă ornamentală este corcoduşul. Sunt zeci de corcoduşi ce n-au ce căuta ca plantă decorativă, sau nuci. Şi nu-mi mai place la Cluj că nu sunt multe posibilităţi de practicare a sporturilor”.

Citeşte povestea inventatorului de trandafiri Ştefan Wagner. Află de ce a fost nevoit să abandoneze şcoala şi cum a ajuns să fie prezentat reginei-mamă Elisabeta a Marii Britanii.


image

 Campanie online - Clujul în oglindă


„Greu mai găseşti oraş în Europa care să aibă clădiri atât de frumoase”
„Nu-mi plac terasele prăfuite de pe «zona pietonală»”
„Ar fi frumos un muzeu subteran în Piaţa Unirii”

Scrie-ne despre Clujul tău la rubrica de comentarii de mai jos sau pe adresa cluj@adevarul.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite