Cluj: Copiii s-au distrat în ajun de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Copiii s-au distrat în ajun de ziua lor
Cluj: Copiii s-au distrat în ajun de ziua lor

Parcul Central s-a transformat, astăzi, într-un orăşel al minunilor pentru cei mici. Mii de copii s-au dat cu maşinuţele, au participat la concursuri ori au învăţat cum e să fii pompier sau poliţist, în cadrul unor evenimente organizate astăzi.

„Orăşelul copiilor” şi-a deschis azi porţile în Parcul Central din Cluj-Napoca. Evenimentele, care, de altfel, se vor desfăşura până diseară, i-au pus pe gânduri pe cei mici, neştiind ce să aleagă dintre concursul de mâncat prăjituri, datul cu tricicleta electrică, stinsul unui incendiu imaginar sau chiar salvarea unei vieţi.

Aici, autorităţile clujene au organizat pentru cei mici diverse probe prin care aceştia să-i testeze aptitudinile, dar în acelaşi timp să se şi distreze. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj a venit în parc cu mai multe maşini de poliţie, semafoare de jucărie şi semne de circulaţie. Cei mici aveau astfel ocazia de a se lua la întrecere pe un traseu organizat, respectând semnele de circulaţie. Ideea poliţiştilor a fost cu siguranţă una dintre cele mai atractive pentru copiii prezenţi.

Pe de altă parte, pompierii îi învăţau pe prichindei să stingă un incendiu, cu un furtun în miniatură. Cei mici nu numai că „stingeau” incendiul imaginar, reprezentat de un pom, ci se distrau de minune şi cu trecătorii, pe care îi stropeau din cap până în picioare.

La o aruncare de băţ depărtare se afla cortul Crucii Roşii, în care micuţii învăţau să acorde primul ajutor.
Astfel, pe lângă pompieri, poliţie şi salvare, în „Orăşelul copiilor” pot fi găsite şi bănci, o poştă, biserici şi chiar un muzeu, reprezentante prin câte un cort amplasat pe aleea principală din parc.

Concurs de desen pe asfalt şi mâncat prăjituri

Alături, în zona parcului de distracţii, copiii se întrec în competiţiile organizate de Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF). „Avem concursuri de mâncat prăjituri, desene pe asfalt, facepainting şi chiar şi jocuri de baschet”, ne-a spus Camelia Mateş, director de imagine al FRCCF. Evenimentele organizate de fundaţie se află la cea de-a opta ediţie.

Pe o scenă amplasată în parc, copiii din cadrul Asociaţiei „Clubul Vedetelor” au intrat deja în competiţia pentru depăşirea recordului mondial pentru cel mai lung concert live susţinut de o trupă de copii.

Aceştia vor cânta 12 ore fără să se oprească. „Copiii vor cânta pe rând, e foarte important să nu se oprească. La fiecare 50 de minute, un alt copil îi ia locul”, ne-a mai spus Alexandru Filip, coordonatorul micilor solişti. Desigur, vor exista şi pauze de zece minute după fiecare oră cântată.

Melodiile pe care le cântă aceştia nu se repetă, motiv pentru care copiii au fost nevoiţi să memoreze 266 de piese.
Concertul a început la ora 8.00 şi se va încheia la ora 20.00.

Pentru omologarea acestui record sunt prezenţi specialişti ai World Records Academy. Alături de sutele de piese pe care le vor cânta live cei 15 copii, un alt grup de tineri va asigura un spectacol de dans pe aceeaşi scenă.

Evenimentele organizate de autorităţi şi de asociaţii sunt dedicate Zilei Copilului de mâine.

Text foto 2:
Copiii de la Asociaţia „Clubul Vedetelor” şontesc un record mondial

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite