Cluj: Coadă la închis firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În două zile s-au strâns mai multe cereri de încetare a activităţii unor firme decât în toate activitatea Oficiului Registrului Comerţului, de la deschidere până acum.

Sute de clujeni s-au înghesuit la sediul Oficiului Registrului Comerţului, pentru a suspenda activitatea firmelor pe care le conduc şi a evita, astfel, plata impozitului forfetar care intră în vigoare de mâine.

În cursul dimineţii de astăzi, coada s-a format încă de la ora 7.00, iar în jurul amiezii, curtea instituţiei devenise neîncăpătoare, la fel ca holul şi culoarele din preajma ghişeelor.

„Am o firmă de construcţii şi, cum nu am activitate, o să îi suspend activitatea. De ce să o mai ţin? Doar să plătesc impozit?”, a spus Sergiu, un tânăr aflat pentru a doua zi consecutiv la coadă. Mult mai norocos decât el a fost Petru, un clujean care a stat la coadă de la 7.30, iar la ora 11.00 reuşise să „scape”.

În schimb, Alina Calinca abia sosise la Oficiul Registrului Comerţului puţin după ora 11.00. „Nu cred că o stau, la ce nebunie e aici. Am o firmă de contabilitate şi o să îi suspend activitatea. Nu câştig cât ar trebui să plătesc la stat. O să mă autorizez ca persoană fizică şi o să îmi continui activitatea în acest mod”, a a afirmat ea.

Conform directorului registrului Comerţului Cluj, Dorin-Marius Deac, cererile pentru suspendarea activităţilor firmelor a „explodat”, mai ales în ultimele două zile, în care s-au înregistrat la fel de multe cereri ca din momentul deschiderii instituţiei şi până la finele anului trecut.

„Până în 2008, am avut 1.325 de cazuri. În ianuarie, februarie şi martie au fost 198. În aprilie, până în 29, am avut 314 cereri. Ieri au fost peste 400, iar astăzi ne aşteptăm să fie undeva în jur de 1. 000”, a spus Deac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite