Cluj: Clujul, cu graniţele blocate - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva din învăţământ se suspendă, iar şoferii nu vor mai fi amendaţi de radarele fixe, scrie presa clujeană de azi. Tot din ziarele clujene aflăm astăzi că dezvoltarea oraşului va fi blocată timp de un an şi jumătate, iar autorităţile sanitare întâmpină gripa porcină cu cinci sute de doze de Tamiflu. Aseară, unul din cele mai vizitate cluburi din centrul oraşului, MyWay, a fost distrus de un incendiu.

Adio amenzi de la „Big Brother”. Chiar dacă sunt filmaţi cu radarele „apăsând pedala”, şoferii clujeni nu se vor mai trezi cu amenda în poştă deoarece Poliţia Română nu va mai procesa datele. Potrivit unei dispoziţii emise de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) la sfârşitul lunii trecute, poliţiştii de circulaţie din întreaga ţară nu vor mai prelucra datele înregistrate de camerele video de supraveghere a traficului, cunoscute ca radare fixe, începând cu 25 aprilie. Această măsură a fost emisă pe o perioadă nedeterminată, scrie Ziua de Cluj.

Clujul, cu graniţele blocate. Dezvoltarea Clujului va fi blocată timp de aproape un an şi jumătate, până când noul Plan Urbanistic General al municipiului va fi concretizat. Urbaniştii resping zeci de cereri prin care se solicită introducerea de terenuri în intravilan, pe motivul că acestea nu reprezintă nici un interes pentru comunitate şi că nu aduc nici un beneficiu oraşului, potrivit Cetăţeanul clujean.

Judeţul Cluj a primit 500 de doze de Tamiflu. Medicamentul antiviral care se poate utiliza în tratamentul gripei cu tulpina porcină a ajuns ieri şi la Cluj-Napoca.Potrivit directorului adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Cluj, Mihai Moisescu, produsul a fost destinat farmaciei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, anunţă Monitorul de Cluj.

Clubul My Way din centrul Clujului a fost distrus de incendiu. Un incendiu de proporţii a distrus clubul My Way din Piaţa Unirii, azi noapte, toate persoanele din clădire fiind evacuate. Pe moment nu au putut fi estimate pagubele, însă pompierii afirmă că o mare parte din local a fost mistuit în flăcări, scrie Foaia Transilvană.

Greva din învăţământ se suspendă! Teza la limba română se va susţine joi. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat aseară, la finalul negocierilor cu sindicatele, că salariile nu vor fi afectate şi va fi susţinută o poziţie pe grila de salarizare. Mai mult, aceasta a anunţat că teza la limba româna a fost reprogramată pentru data de 7 mai, scrie Făclia de Cluj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite