Cluj: Clujul nu mai încape între dealuri - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa clujeană scrie astăzi despre viziunea noului arhitect-şef al oraşului cu privire la dezvoltarea urbanistică, despre scandalul diplomelor false, care loveşte, prin ricoşeu, pompierii clujeni, despre nevoia de bani europeni pentru a deretica Parcul Central, despre numărul mare de violatori aflaţi în libertate sau despre o mănăstire care se iţeşte printre blocurile din cartierul Gheorgheni.

Ca să se extindă, Clujul trebuie să dea peste dealuri. Noul arhitect-şef al municipiului, Ligia Subţirică, a comentat pentru ZIUA de CLUJ cele mai importante probleme ale oraşului: PUG-ul, investiţiile imobiliare, terenurile din intra şi extravilan. Detalii în Ziua de Cluj.

Violatori in libertate! Evidenţele poliţiei clujene arată faptul că, din 2000 şi până în prezent, 21 de violuri au rămas nesoluţionate, ceea ce înseamnă ca autorii lor trăiesc linistiţi printre noi. Din cauza lipsei de date despre autorii acestor fapte, vinovaţii nu au ajuns niciodată pe mâna Justiţiei, scrie Monitorul de Cluj.

Mizeria din Parcul Central trece cu bani de la UE. Lacul secat, casinoul dărăpănat şi resturile de pe alei rămân problemele principalului loc de recreere al clujenilor. Administraţia locală intenţionează să contracteze fonduri europene pentru reamenajarea Parcului Central, relatează Foaia Transilvană.

ISU „Avram Iancu’’ verifică legalitatea diplomelor de bacalaureat a 651 de tineri. Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu’’, colonelul Vasile Şomlea, a confirmat ieri că Dorel Pavel, fost angajat pe post de şofer în cadrul subunităţii de pompieri din Huedin, a cerut trecerea în rezervă prin demisie chiar în perioada în care la nivelul Inspectoratului are loc o acţiune de verificare a diplomelor de bacalaureat ale cadrelor încadrate după 2006. Inspectorul şef al ISU a precizat că verificările în cazul lui Dorel Pavel nu s-au finalizat încă, adăugând că în cazul în care se vor dovedi nereguli cu privire la diploma de bacalaureat va fi sesizat parchetul şi poliţia, menţionează Făclia de Cluj.

Mănăstirea dintre blocuri. În cartierul Gheorgheni, la capătul străzii Constantin Brâncuşi, se află intrarea către o altă lume. La numai câţiva metri de şoseaua prăfuită pe care circulă zilnic zeci de camioane, măicuţele de la Congregaţia Maicii Domnului trăiesc în pace şi linişte, în armonie cu natura şi cu ele însele, scrie Cetăţeanul Clujean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite