Cluj: Clujenii au sărbătorit 60 de ani de la înfiinţarea NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Divizia 4 Infanterie „Gemina" a marcat, duminică, la Cluj-Napoca, împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea NATO şi a cinci ani de când România este membră a Alianţei, printr-un ceremonial militar de înălţare a steagurilor NATO şi României.

Ceremonia de la Cluj-Napoca a avut loc în faţa Comandamentului Diviziei, în prezenţa cadrelor militare ale unităţii şi a câtorva zeci de clujeni, veterani de război, cadre militare în rezervă şi retragere, potrivit Mediafax. Steagurile au fost înălţate pe catarg în acordurile imnurilor NATO şi României.

General maior Mircea Savu, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina", a declarat că patru sute de militari ai diviziei activează în cadrul teatrelor de operaţiuni din străinătate sub comandă NATO.

„Divizia 4 Infanterie, componentă a Statului Major al forţelor terestre, participă la operaţiuni în ţară şi străinătate alături de NATO. Avem angajaţi patru sute de militari în mai multe teatre de operaţii în Balcanii de Vest, în Afganistan şi Irak. Avem, de asemenea, observatori răspândiţi în mai multe teatre de operaţii sub coordonarea UE şi NATO", a spus Savu.

La Divizia 4 Infanterie „Gemina" au avut loc, începând de miercuri, o serie de manifestări, cum ar fi simpozioane, expoziţii de carte, având ca teme evidenţierea contribuţiei Alianţei la stabilitatea şi securitatea regională şi globală, precum şi celebrarea a cinci ani de când România a devenit membru NATO cu drepturi depline.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite