Cluj: Champions League a părăsit Clujul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma victoriei de aseară a lui Dinamo, CFR s-a resemnat cu o participare în a doua competiţie valorică a continentului: Europa League

Din momentul în care a promovat în prima ligă, echipa din Gruia a fost cel mai bun exemplu de progres în ceea ce priveşte rezultatele. Sezonul 2008-2009, aflat la trei etape de final, este singurul care face excepţie de la această regulă. Promovată în anul 2004, CFR a parcurs treptele spre glorie cu o clasare mai bună în fiecare an.

Astfel, primul sezon, cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică, a găsit formaţia din Gruia pe locul 11, iar în următorul an, acelaşi tehnician a reuşit o clasare pe poziţia a 5-a. Cristiano Bergodi  a terminat pe ultima treaptă a podiumului în sezonul 2006-2007 iar apoi a urmat momentul suprem: câştigarea titlului cu Ioan Andone la timonă.

Odată cu realizarea acestei performanţe, CFR a intrat în „hora” echipelor care se luptă an de an pentru cucerirea trofeului, iar aşteptările suporterilor pentru acest sezon vizau o nouă participare în Champions League.

Schimbările dese de antrenori şi conflictele dintre jucători au îndepărtat echipa de acest obiectiv iar în acest an, „vişiniii” vor participa doar în Europa League, a doua competiţie valorică a bătrânului continent.

Cel mai uşor program

Pentru echipele care vizează un loc în cupele europene, ultimele trei etape reprezintă un adevărat maraton al derbyurilor. În condiţiile în care primele şase clasate, care vor reprezenta România în Europa vor avea întâlniri directe, prima jumătate a clasamentului final se va decide doar în ultima rundă.

Dintre FC Timişoara, Rapid, Craiova şi CFR, ultima are cel mai uşor program, întâlnind pe FC Argeş, Pandurii şi Gaz Metan, în timp ce Timişoara va juca cu Steaua, Urziceni şi Braşov, iar Craiova întâlneşte Rapid, Steaua şi FC Vaslui. Chiar şi în aceste condiţii, singurul obiectiv pentru trupa feroviară este locul trei, distanţa faţă de poziţia secundă, care asigură participarea în Champions League fiind de opt puncte.

Conceicao, lăudat de jucători

Tehnicianul Antonio Conceicao, care păstrează şanse minime de a rămâne la cârma echipei clujene după tragerea cortinei este dorit în continuare de jucători. Unul dintre jucătorii importanţi ai clujenilor, Bogdan Mara, a lăudat metodele de pregătire ale portughezului, spunând că acesta merită să rămână la Cluj. Lusitanul are însă o ofertă din Portugalia şi conducerea doreşte un antrenor nou în locul acestuia.

„Vreau locul doi dar din păcate acest lucru nu mai depinde doar de noi”
Toni Conceicao, antrenor CFR

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite