Cluj: Centre speciale pentru tăierea mieilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte centre pentru sacrificarea mieilor în perioada Paştelui, dintre care două abatoare, vor fi deschise în judeţul Cluj, alte trei fiind în curs de evaluare.

„Avem şapte centre şi alte trei solicitări în curs de evaluare la nivel judeţean, mai multe decât anul trecut. Sper să fie suficiente şi să nu avem cazuri de miei tăiaţi pe marginea drumului", a spus directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Cluj, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, în judeţul Cluj mieii pot fi sacrificaţi în două abatoare specializate din localităţile Iclod şi Vâlcele, în patru centre situate în pieţele din Huedin, Turda, Câmpia Turzii şi Gherla, şi într-un punct de sacrificare din Cluj-Napoca, la o fimă privată. Aceste centre de sacrificare sunt deschise doar pe perioada sărbătorilor de Paşte, a precizat directorul DSV.
El a subliniat că în municipiul Dej nu s-a putut amenaja niciun centru de sacrificare a mieilor deoarece autorităţile locale nu au pus la dispoziţie un spaţiu corespunzător.

Iuliu Alexandru Duma a precizat că, luni, medicii veterinari ai DSV, împreună cu inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), au început o serie de controale în târguri, pieţe şi supermarket-urile care comercializează produse pentru Paşte. Controlul va dura până după Paşte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite