Cluj: Avioanele de luptă americane au dat târcoale Clujului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru avioane americane de tip F15 au survolat astăzi spaţiul aerian de deasupra bazei militare de la Câmpia Turzii, alături de trei avioane ale Forţelor Aeriene Române de tip MIG 21Lancer.

Acţiunea a făcut parte din al doilea antrenament bilateral al piloţilor români şi americani la Cluj, „Strike Lance 2009”, demarat în data de 17 aprilie şi încheiat astăzi.

Cei 250 de piloţi ai Forţelor Aeriene Americane care au aterizat la Baza Militară Aeriană 71 de la Câmpia Turzii în urmă cu două săptămâni au încheiat cu succes mai multe exerciţii prin care au simulat misiuni tactice la standarde NATO.

Americanii şi românii au exersat mai multe scenarii în cele 220 de ore de zbor în timpul antrenamentelor, iar astăzi, la încheierea pregătirilor, o trupă terestră a simulat o acţiune de salvare, în cadrul căreia trei TAB-uri militare româneşti au luat cu asalt aeroportul, pentru a salva un soldat rănit.
Sub focurile de armă inamice, commando-ul românesc şi-a îndeplinit misiunea, sub supravegherea unui elicopter ce survola zona.

Generalul Ion-Aurel Stanciu, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene Române, a declarat că operaţiunile au fost un succes.
De aceeaşi părere au fost şi americanii, care s-au împrietenit cu piloţii şi militarii români, pe care-i consideră foarte experimentaţi.

La cele două săptămâni de antrenamente au participat 10 MIG-uri şi 12 avioane F15, precum şi 500 de persoane, americani şi români.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite