Cluj: Apartamente de două camere la 25.000 de euro - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa clujeană scrie astăzi despre studenţii basarabeni din Cluj, care au luat parte la un miting de solidaritate faţă de evenimentele din Republica Moldova, despre nemulţumirile profesorilor care se pregătesc de grevă sau despre preţurile în scădere la apartamente, cele de două camere ajungând să coste 25.000 de euro. Ziarele mai scriu şi despre indiferenţa unor locuitori din centrul oraşului, care aruncă gunoiul în stradă de

Studenţii basarabeni din Cluj îşi susţin familiile şi prietenii de acasă. Comunitatea basarabeană din Cluj-Napoca, alcătuită în mare parte din studenţi, a organizat aseară un flash-mob, la ora 19.00, în faţa Catedralei Mitropolitane din Piaţa Avram Iancu, pentru a trage un semnal de alarmă faţă de evenimentele din ultimele zile din Republica Moldova. Protestului spontan li s-au alăturat şi reprezentanţi ai Noii Drepte. Detalii în Foaia Transilvană.

Gunoi dosit în centrul Clujului. Intersecţia străzilor Baba Novac şi Ion I. C. Brătianu, aflată la nici o sută de metri de Teatrul Naţional, adăposteşte gunoiul locuitorilor din zonă. Deoarece autorităţile i-au lăsat pe locatari fără container, acesta fiind mutat deoarece „locul lui nu era acolo”, clujenii din zonă depozitează gunoiul menajer exact în colţul unde se afla containerul, anunţă Monitorul de Cluj.

Apartamentele de două camere vor ajunge să coste 25.000 de euro. Specialiştii imobiliari prevăd, pentru toamnă, o reducere drastică la preţurile locuinţelor din Cluj-Napoca. “Tendinţa de scădere a preţurilor se va menţine în acest an. Momentan, contextul economico-financiar nu este cel mai bun. Un preţ realist pentru metrul pătrat construit este de 500-700 euro/mp la apartamentele vechi şi de 800-850 euro/mp la cele noi”, a precizat Sanda Moldovan, preşedinte al Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare – Cluj. Detalii în Ziua de Cluj.

Profesorii se pregătesc de grevă. Nemulţumirilor de pînă acum ale salariaţilor din învăţământ- neacordarea majorărilor salariale prevăzute prin lege, neplata participării la examenele naţionale, reorganizarea fără cap a învăţământului liceal-  li se adaugă decizia Guvernului Boc de a efectua o rectificarea negativă a bugetului de stat pe anul 2009, cheltuielile de personal pentru învăţământul preuniversitar urmînd să fie diminuate cu 811 milioane de lei, fie prin reducerea a 20.000 de posturi din sistem. Mai multe în Făclia de Cluj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite