Cluj: Analiză / Semne de revenire!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golul victoriei, marcat de Kone a readus buna dispoziţie în cadrul lotului, iar echipa este din nou optimistă în privinţa titlului

Jocul frumos din perioada lui Maurizio Trombetta a dispărut odată cu venirea lui Dusan Uhrin, a cărui filosofie bazată pe principiile fotbalului anglo-saxon a distrus practic construcţia la mijlocul terenului. Fanii clujeni au început să ofteze după îndepărtarea italianului, cehul nefiind un tehnician agreat în peluza „vişinie”. În cele din urmă, doleanţa acestora s-a îndeplinit, Paszkany şi Mureşan mutând rapid, chiar după o victorie la scor de neprezentare cu FC Vaslui. Odată cu venirea portughezului Antonio Conceicao, „ceferiştii” şi-au pus bazele în revigorarea echipei, care suferea vizibil din cauza lipsei de exprimare în teren. Fan declarat al sistemului 4-3-3, conaţionalul lui Dani, Cadu sau Nuno Claro va încerca să creeze o echipă ofensivă, căreia să-i revină strălucirea de altădată de la mijlocul terenului şi implicit să apară şi rezultatele.

Nu se abate de la regulă

Conceicao a obţinut aseară primul succes pe banca ardelenilor, urmând astfel exemplul predecesorilor săi, Trombetta şi Uhrin. La Iaşi, CFR a părut aceeaşi echipă obosită şi lipsită de imaginaţie, care a câştigat din nou la limită, 1-0, datorită sclipirii lui Yssuf Kone, probabil cel mai bine cotat fotbalist din prima ligă. Tehnicianul „lusitan”, precum era de aşteptat, nu a reuşit să facă minuni în doar două zile dar şi-a demontrat intenţiile. A renunţat rapid la sistemul cu un singur „închizător”, care s-a dovedit falimentar în perioada lui Uhrin şi l-a titularizat pe Gabi Mureşan, revenit după o accidentare la mâna dreaptă. Mai consistentă la mijlocul terenului în sistemul 4-2-3-1, trupa clujeană şi-a creat mai multe ocazii de gol şi a mai „cules” trei puncte care o ţin în plasa liderului Dinamo. Revenirea lui Tony a fost, de asemenea, de bun augur, siguranţa defensivă de care dă dovadă „Pittbull” reprezentând un impuls pentru coechipierii săi. Vineri, Conceicao va avea şansa celei de-a doua victorii, în partida de pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa.


Ce va schimba Conceicao?
Echipă mai „sudată”

Revenirea lui Tony în partea dreaptă a defensivei l-a readus pe Panin pe postul de fundaş stânga, unde a evoluat în majoritatea partidelor la CFR. Dubarbier a fost retras în linia de mijloc, viteza sa fiind mai bine pusă în valoare de pe „aripă”. Gabi Mureşan joacă pe postul „închizătorului” clasic, în timp ce tehnica lui Dani este valorificată mai bine, portughezul fiind play-makerul formaţiei. Astfel, nu mai există ruptura dintre linia de fund şi atacanţi, ca în perioada lui Uhrin. Dezavantajele acestui sistem apar în linia de atac, unde Kone de multe ori este izolat.

„Iaşiul este o echipă foarte bine organizată, dar s-a văzut că am fost mai buni”
 Antonio Conceicao, antrenor CFR Cluj

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite