Cluj: Aglomeraţie de vedete la deschiderea TIFF (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Aglomeraţie de vedete la deschiderea TIFF (VIDEO)
Cluj: Aglomeraţie de vedete la deschiderea TIFF (VIDEO)

Cinematograful Republica a „mustit” aseară de vedete, la Gala de Deschidere a TIFF. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a debutat cu pelicula „Amintiri din Epoca de Aur”, după care vedetele au ciocnit paharele la hotelul City Plaza.

Peste o mie de persoane au asaltat aseară cinematograful, pentru a urmări în premieră naţională pelicula „Amintiri din Epoca de Aur”, colajul de filme scurte regizate, printre alţii, de Hanno Höfer şi Cristian Mungiu.

Pe covorul roşu au păşit vedete din showbiz, actori, regizori dar şi soţia şi fetiţele primului ministru. Printre cei prezenţi s-au numărat regizorii Cristian Mungiu, Nae Caranfil, Ana Maria Marinca, Tudor Chirilă, Cristian Tudor Popescu, Emil Hurezeanu, jurnaliştii Dragoş Bucurenci, Liviu Mihaiu şi Adelin Petrişor, primarul Sorin Apostu, viceprimarul Radu Moisin şi soţia premierului Emil Boc, Oana, împreună cu cele două fiice.

„Ediţia de anul acesta va fi cel puţin la fel de spectaculoasă ca cea din 2008”, a promis preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, pe scena de la Republica, într-un scurt discurs de deschidere. La încheierea filmului„Amintiri din Epoca de Aur”, cinefilii au aplaudat zeci de secunde, atât calitatea filmului şi echipa care l-a realizat, în frunte cu Cristi Mungiu, cât şi actorii, toţi aceştia fiind prezenţi pe scena cinematografului.

În jurul orei 22.00, VIP-urile s-au îndreptat spre hotelul City Plaza, unde au ciocnit un pahar de vin, eveniment urmat mai apoi de o porţie de distracţie în clubul oficial al festivalului, MyWay.

Prima zi de festival

O peliculă, pe cât de premiată pe atât de interesantă, a dat startul maratonului de filme, care au început să ruleze astăzi în cinematografe. „Il Divo”, un film care prezintă nepărtinitor viaţa lui Giulio Andreotti, un om politic care a modelat viaţa politică din Italia în ultimele decenii, a umplut, astăzi, cinematograful Victoria.

O dezbatere pe acest subiect va avea loc astăzi, de la ora 17.00, la Meeting Point-ul inaugurat la Muzeul de Artă, fiind moderată de Cristian Tudor Popescu şi Emil Hurezeanu.

Diseară, de la ora 21.30 în acelaşi loc, va avea loc premiera filmului „Ultima misiune”, de Adelin Petrişor.





Salvaţi Republica!

Cinematograful Republica, cel mai mare din Ardeal, adună doar şapte spectatori pe zi, în medie, şi funcţionează la capacitate optimă doar în perioada de desfăşurare a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), spun organizatorii festivalului.

Tudor Giurgiu a făcut un apel la toţi cinefilii clujeni, cărora le-a propus să trimită, în perioada 30 mai - 7 iunie, pe adresa salvatirepublica@tiff.ro, o poveste memorabilă legată de experienţe trăite la acest cinematograf. Împreună cu autorităţile clujene, organizatorii TIFF speră să resusciteze astfel cinematograful.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite