Cluj: „Adevărul”, premiant în Transilvania de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Redacţia „Adevărul” - ediţia de Transilvania a primit ieri Marele Premiu pentu mass-media al Galei Multiplicatorilor de Informaţie Europeană din Transilvania de Nord.

Paginile care cuprind cele trei materiale premiate pot fi descărcate în format .pdf, de sub imaginea care însoţeşte acest text sau pot fi citite online:
Eurofondurile accesate de primăria Cluj: 1 euro/ persoană
Şase poli de dezvoltare urbană în Transilvania
Clujul, nepregătit să fie pol de creştere

Premiile au fost decernate de Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în parteneriat cu Asociaţia Profesioniştilor din Presă - Cluj.

„Multiplicatorul anului 2008” a fost desemnată profesoara Geta Lăpuşte, de la Şcoala Generală Nr. 1 din Bistriţa, care a introdus la clasele a VI-a şi a VII-a un curs opţional despre Uniunea Europeană. 

Marele Premiu pentru cel mai eficient parteneriat în domeniul informării europene a revenit Liceului „Aurel Papp” Satu Mare, pentru proiectul „MEP – The Message of the European Peacemakers for Future”

Premiul pentru cel mai activ multiplicator în administraţia locală şi l-a adjudecat Primăria Dej, care are în palmares şapte proiecte europene câştigătoare sau în curs de finalizare, în valoare de 35 de milioane de euro. „Peste patru ani, o să vedem rezultatul muncii noastre de zece ani”, a spus, la ridicarea premiului, Ionel Dâncu, directorul Departamentului Integrare al Primăriei Dej.

Cel mai activ VIP în domeniul informării europene a fost desemnat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, iar cel mai activ multiplicator din mediul cultural, Ioan Sbârciu, preşedintele Universităţii de Artă şi Design Cluj, pentru Academia de Toamnă „Europa Artium”.

Marele Premiu la categoria „Cel mai activ multiplicator din mass-media” a fost adjudecat de redacţia regională a cotidianului „Adevărul”, care a trimis în competiţie trei materiale publicate în a doua jumătate a anului trecut. 

„Am dorit să arătăm prin articolele noastre că Uniunea Europeană înseamnă, dincolo de multiculturalism, multilingvism, programe operaţionale, sinergie şi alţi termeni greu digerabili de publicul larg, şi bani”, a spus, la ridicarea premiului, redactorul-şef adjunct Remus Florescu.

Menţiuni speciale la secţiunea mass-media au primit Cristian Ivaneş, de la Radio Cluj, şi Amalia Babici Man, de la Glasul Maramureşului.

Cel mai inovativ produs de informare a fost desemnat proiectul UBB Radio ONLINE al Catedrei de Jurnalism a Universităţii „Babeş-Bolyai”.

Secţiunea „Cel mai activ multiplicator din societatea civilă” a fost adjudecată de Consiliul Judeţean al Elevilor, Sălaj. „Cel mai activ multiplicator voluntar” a fost desemnat Bogdan Gheorghe Ardelean, pentru contribuţia în proiectul privind promovarea accesului tinerilor la educaţie/ informare şi servicii de sănătate, derulat de Fundaţia Tineri pentru Tineri Maramureş. Facultatea de Studii Europene a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj a câştigat secţiunea dedicată celui mai activ multiplicator din mediul academic

În concurs, luând în calcul toate cele zece secţiuni, au fost înscrise 89 de candidaturi din toate cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord), respectiv Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. 

Potrivit organizatorilor, scopul Galei Multiplicatorilor de Informaţie Europeană din Transilvania de Nord este de a recunoaşte public „rezultatele excepţionale în activitatea de comunicare pe teme europene”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite