"Clubul patrioţilor", un thriller de mâna întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Clubul patrioţilor", un thriller de mâna întâi
"Clubul patrioţilor", un thriller de mâna întâi

Romanul multipremiat scris de Christopher Reich a atras deja atenţia lui Tom Cruise, care vrea să-l transforme în film Volumul face partea din categoria celor care te acaparează cu totul,

Romanul multipremiat scris de Christopher Reich a atras deja atenţia lui Tom Cruise, care vrea să-l transforme în film

Volumul face partea din categoria celor care te acaparează cu totul, îţi mănâncă timpul liber, îţi înţepeneşte în mână şi îţi dansează în retină.

"Clubul patrioţilor", de Christopher Reich, apărut la editura Humanitas Fiction (colecţia Thriller & Mystery) te smulge dintr-o realitate şi te aruncă în alta: în lumea fărădelegilor grandioase, în care banii şi puterea influenţei distrug cele mai neprihănite destine. "Clubul patrioţilor" a câştigat Premiul Thriller Writers, în 2005.

Thomas Bolden este eroul perfect. Copil sărac, fără vreo şansă în viaţă, îşi depăşeşte condiţia, după multe rătăciri prin orfelinate, îşi uită trecutul, termină o facultate, face avere pe Wall Street şi devine unul dintre cei mai influenţi oameni din New York.

La 32 de ani, bancherul se află în vârful carierei sale şi este desemnat "Bărbatul anului - Harlem Boys Club". Primeşte chiar şi un trofeu, un platou care arată ca premiile oferite campioanelor de simplu de la Wimbledon. Nu-i lipsesc nici banii, nici dragostea, dar, în scurt timp, îi va lipsi libertatea.

Personajul ca ţap ispăşitor

Este răpit şi interogat de o grupare misterioasă, veche de câteva secole, formată din bancheri, avocaţi şi politicieni, care vor să-şi apere propriile interese.

Sunt oameni care ştiu totul despre el, dar pe care îi păcăleşte. Evadează. E acuzat pe nedrept de crimă. În timp ce fuge prin New York - cu numai unsprezece dolari în buzunar şi urmărit de personaje stranii, care par să dispună de resurse nelimitate, începe să facă descoperiri şocante.

Dar de ce au nevoie aceşti manipulatori tocmai de Bolden, pentru a-şi atinge scopul? Cheia misterului o veţi descoperi în ultimele pagini.

Un scriitor care a renunţat la bogăţie

"Dintre cei - deloc puţini - care aspiră la titlul de <> , Christopher Reich merită pe bună dreptate coroana", spunea "New York Times" despre autorul romanului.

Reich s-a născut la Tokio, în 1961. A studiat finanţele la Georgetown University şi la University of Texas, apoi a lucrat în domeniul bancar, în SUA şi Elveţia, la Geneva şi Zurich.

În 1995 a renunţat la un salariu extrem de atrăgător pentru a deveni scriitor profesionist. "Am lucrat în bănci de investiţii. Când mă gândesc la zilele acelea de lucru de paisprezece ore, mi se face pielea de găină. Să-şi ţină pentru ei salariile de cinci milioane de dolari...", spunea Reich.

O cursă cu obstacole… Reich menţine nivelul de suspans la cota maximă, iar Bolden este un om obişnuit care devine fără să vrea un erou.
SAN FRANCISCO CHRONICLE

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite