Clipuri portugheze despre iubire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clipuri portugheze despre iubire
Clipuri portugheze despre iubire

Compania portugheză Teatro da Garagem prezintă videoclipuri pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, duminică, în show-ul "Teatro-Clip". Specializat în experimentarea de noi forme de

Compania portugheză Teatro da Garagem prezintă videoclipuri pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, duminică, în show-ul "Teatro-Clip".

Specializat în experimentarea de noi forme de scriere teatrală şi de expresie scenică, Teatro da Garagem din Lisabona vine a doua oară la Bucureşti, după ce a prezentat în noiembrie 2007 "Acid, despre emigraţie şi poate chiar mai mult..." la Teatrul Luni de la Green Hours.

Conceptul formal care traversează diferitele poveşti ce alcătuiesc piesa "Teatro-Clip", scrisă şi regizată de Carlos J. Pessoa, este videoclipul muzical şi modalităţile sale de expresie - imaginile care susţin, interpretează, exemplifică sau contrazic melodia, prezentate în ritmuri vizuale întrerupte, în diferite planuri de acţiune, în repetiţii de laitmotive şi mesaje care se rezumă la un moment, la o clipă.

Punctul comun al clipurilor portughezilor de la Teatrul din Garaj, destul de independente între ele, este povestea de dragoste, spusă de fiecare dată într-un stil care se apropie mai mult de registrul poetic decât de cel dramatic.

"Teatro-Clip" spune că simplul act de a trăi şi a întreprinde acţiuni constituie unul de iubire, chiar dacă aceasta implică, uneori, moartea, aşteptarea, naivitatea, angoasa, îndoiala, refuzul, succesul, nebunia şi surpriza pe care le aduce fiecare zi.

Autorul şi regizorul piesei, Carlos J. Pessoa, reprezintă o generaţie de creatori de teatru care se afirmă exclusiv în contextul unui regim democratic. Producţiile sale dramatice sunt jucate aproape numai la Teatro da Garagem, companie pe care a înfiinţat-o şi o conduce din 1989.

Spectacolul portughez de la Teatrul Odeon vine după lansarea, anul trecut, a unei antologii de "Teatru Portughez Contemporan". Un bilet costă 12,72 de lei la preţ întreg şi 6,36 lei cu reducere, iar piesa, care va avea supratitrare în limba română, va începe la ora 19.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite