Clipe de coşmar pentru clanul Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUSPANS Acoliţii finanţatorului FC Steaua, săltaţi de DNA Cluj,au stat o oră cu mâinile pe capota maşinii, până la sosirea procurorilor Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost pus

SUSPANS Acoliţii finanţatorului FC Steaua, săltaţi de DNA Cluj,au stat o oră cu mâinile pe capota maşinii, până la sosirea procurorilor

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost pus sub acuzare ieri pentru fapte de corupţie, în dosarul "blaturilor din Liga I". El a fost citat... în Maybach!

Alături de Becali au mai fost învinuiţi vicepreşedintele clubului din Ghencea, Teia Sponte, Anton Doboş, preşedintele "U" Cluj, dar şi omul de afaceri clujean Traian Benfordean. DNA a săltat, miercuri seară, imediat după încheierea meciului "U" Cluj - CFR, cinci persoane care aveau asupra lor o valiză cu 1,7 milioane de euro.
Turnat de fotbalişti?

Printre cei săltaţi de DNA se număra şi fotbalistul "U" Cluj - Gigel Coman, care a evoluat în trecut şi la Steaua şi care, se pare, a fost autorul unui autodenunţ la DNA, prin care reclama că i s-ar fi promis diverse sume de bani de către oficialii din Ghencea.

Atacantul "U" Cluj Dorin Goga a confirmat şi el, în timpul audierilor de la DNA, că a fost sunat de patronul Stelei, Gigi Becali, care i-ar fi oferit o sumă de bani pentru a juca "mai bine" în meciul cu CFR. Becali a admis că l-a contactat pe Goga, dar nicidecum pentru a-l "mitui", ci pentru a-i promite că dacă joacă bine îl ia la Steaua şi îi oferă un salariu foarte bun.

El a precizat că, dacă DNA are vreo înregistrare cu el, nu o va recunoaşte. Procurorii susţin că banii ar fi reprezentat o promisiune de mită în cazul în care "U" Cluj i-ar fi învins pe rivalii de la CFR, astfel încât Steaua ar fi devenit campioana României.

Riscă cinci ani de puşcărie

Deşi DNA a început o anchetă penală şi a făcut ieri audieri-maraton cu o serie de angajaţi şi fotbalişti de la "U" Cluj, reprezentanţii FRF păstrează încă tăcerea. Preşedintele Federaţiei, Mircea Sandu, susţine că FRF nu se sesizează numai pe baza unei declaraţii şi că aşteaptă să vadă dacă DNA va trimite în judecată persoanele care încercau să motiveze formaţia "U" Cluj cu banii lui Gigi Becali.

Finanţatorul Stelei ameninţă că va da în judecată DNA, care i-a stricat o afacere cu terenuri din care ar fi câştigat "şapte- zece milioane de euro". Cert este că dacă se va dovedi că Gigi Becali a dat mită, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea până la 5 ani!

Reţinerea celor cinci suspecţi s-a efectuat în parcarea restaurantului clujean Aroma, situat pe Dealul Feleacului, în mijlocul unei livezi de meri. În superbul decor al uneia dintre cele mai mari livezi din Transilvania, conspiratorii au omis un singur detaliu: că pot fi şi urmăriţi, chiar şi într-un local izolat precum cel dintre meri.

Săltaţi în parcare

Forţele de ordine i-au blocat în parcare. Cei patru au urcat în maşină, unde se afla şi şoferul, după care, imediat au fost daţi jos toţi. Până la venirea procurorilor, au aşteptat mai bine de o oră, cu mâinile pe capota maşinii BMW X5.

Teia Sponte, vicepreşedintele FC Steaua, împreună cu cei doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali, însoţiţi de Gigel Coman, au intrat în restaurant în jurul orei 16.00, au mâncat tocăniţă cu mămăligă şi au băut apă plată. Ei s-au aşezat la etaj, pe terasă, la o masă amplasată chiar lângă televizor. "Masa a fost rezervată chiar în ziua meciului", şi-a amintit patronul localului, Călin Aşchilean.

Imediat după terminarea partidei, au achitat nota şi au ieşit. Au apucat să coboare scările interioare, au ajuns în parcare şi apoi au fost săltaţi din maşină de mascaţi. Invizibili până în momentul descinderii, poliţiştii au apărut ca din pământ, în total aproximativ 20 de persoane.

Au crezut că e o glumă

Simultan cu acţiunea DNA, care a dus la reţinerea celor cinci, în clădirea a doua a compexului turistic era organizată o petrecere. Poliţiştii au impus anumite reguli de circulaţie în zonă. Un participant la sindrofie ne-a declarat că sărbătorita a crezut că este vorba de o surpriză specială pentru ziua ei, fapt pentru care la început a tratat cu amuzament invitaţiile oamenilor legii.

Citat la portiera Maybach-ului

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, ne-a declarat ieri că va merge în instanţă pentru a-şi recupera cele 1,7 milioane de euro pe care DNA a pus sechestru în vederea confiscării în cazul în care se dovedeşte că este vorba de "bani negri". "Sunt banii mei şi nu dau nimănui socoteală de unde îi am. Eu nu trebuie să dau raportul procurorilor! Nu eu trebuie să le demonstrez că banii sunt <> , ei trebuie să aducă dovezi că suma e ilegală", ne-a mai spus finanţatorul Stelei. El a negat săvârşirea oricărei fapte penale şi a acuzat DNA că acţionează la comanda unor organizaţii ungureşti.

"Nişte gunoaie, la ordinul ungurilor"

"Nu mă interesează că sunt urmărit penal, pe mine mă deranjează că sunt nişte trădători şi nişte gunoaie, acţionează la ordinul ungurilor în ţara românească. Nişte oameni de nimic, asta mă deranjează pe mine. Vreau să văd ce-o să-mi facă gunoaiele astea, cum o să mă urmărească penal? Trebuie să mă duc la DNA, să mă uit drept în ochii gunoaielor", s-a dezlănţuit Becali. El e convins că s-a încercat afectarea imaginii echipei Steaua, exact pe 7 mai, dată la care se împlineau 22 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor.

Gigi Becali s-a arătat extrem de supărat şi de faptul că un procuror l-ar fi urmărit ieri în trafic, în timp ce conducea Maybach-ul, pentru a-i înmâna citaţia prin care era informat că este acuzat de dare de mită şi era invitat la audieri. "I-am spus să vină acasă că sunt om serios, am domiciliul trecut în buletin. Nu-s fugar dat în urmărire!"Ulterior, procurorii i-au dus citaţia acasă.

Meszaros îşi apără elevii

Alpar Meszaros, antrenorul principal al echipei "U" Cluj, a fost audiat în calitate de martor în cazul presupusei mite.

"Am fost întrebat dacă am avut de-a face cu toată treaba de la Aroma (restaurantul unde au fost reţinuţi oamenii lui Becali). M-au întrebat dacă am fost sunat de cineva şi dacă am simţit ceva în neregulă la jucători înainte sau în timpul meciului. Am dat o declaraţie de o jumătate de pagină, în care am spus că jucătorii nu au nicio vină", a spus Meszaros, la ieşirea din sediul DNA Cluj. Antrenorul a mai spus că nu ştia ce căuta Gigel Coman la restaurantul Aroma. "Jucătorii s-au cam speriat, mai ales dintre cei noi, care nu sunt obişnuiţi cu asemenea lucruri. Voi dormi liniştit, nu am legătură cu toată harababura asta", a încheiat Meszaros. (Ioana Oros, Dana Gherman)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite