Clinica de la Bologna „se mută” la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii celebrului centru italian „Isokinetic” vor asigura trainingul mureşenilor. În cadrul spitalului privat a fost inaugurat laboratorul de recuperare medicină fizică şi balneologie.

Centrul medical Nova Vita San din Târgu-Mureş oferă, din această lună, servicii medicale de recuperare ce pot constitui alternative pentru tratamentele realizate la Clinica Isokinetic din Bologna, Italia.Renumita clinică din Bologna este singura specializată pe recuperare din Europa.
Astfel, sportivii de performanţă din România care se deplasau în Italia pentru recuperare, vor avea ca opţiune tratamentul la Târgu-Mureş. „Avem contract de colaborare cu centrul medical din Bologna, de unde vor veni în această lună specialişti pentru un training al medicilor noştri de la clinică, spre aplicarea procedurilor moderne în traumatologia sportivă”, ne-a declarat Ionela Ciotlăuş, director executiv al Nova Vita San.
Deja la clinica târgumureşeană se tratează baschetbaliştii de la BC Mureş şi voleibalistele de la CSU Medicina Târgu-Mureş.
 
Aparatură de ultimă generaţie

Tratamentele sunt realizate în cadrul Laboratorului de recuperare medicină fizică şi balneologie, inaugurat ieri la Târgu-Mureş. Acesta include ca servicii: kinetoterapie recuperatorie - sala dispune de aparatură care asigură verticalizarea pacienţilor încă din primele stadii ale bolii şi instituirea unor programe specializate şi individualizate. Tot aici există aparatura necesară pentru electroterapie, hidroterapie, kinetoterapie subacvală, termoterapie, masaj, logopedie şi consiliere individuală cu psihoterapie.

Aparat unic în Europa de Est

Ca noutate absolută, aici pacienţii pot face laserterapie – HIRO 3 – HILT therapy: acţiune profundă şi intensă cu puternic efect antalgic, antiinflamator, decontracturant muscular, regenerativ la nivelul cartilajului articular.
Un alt punct forte al laboratorului mureşean este disponibilitatea unui aparat unic în Europa de Est, capabil să refacă şi să antreneze toate tipurile de articulaţii sau muşchi. „Iniţial, centrul a fost specializat pe îngrijiri paliative - terapii complementare şi medicină internă, dar din martie, pacienţii pot beneficia, în condiţii de spitalizare continuă sau ambulator, de recuperare”, a precizat şi dr. Anca Florea, director medical al unităţii sanitare.

Investiţii de 7,2 milioane de euro

Deschis în 10 octombrie 2008, Nova Vita San este parte a unui proiect de centru medical privat, urmând ca din aprilie să funcţioneze atât o farmacie cu circuit deschis, cât şi laboratorul de investigaţii paraclinice. În prezent, este în construcţie un nou corp de clădire de 3.600 de metri pătraţi, iar în viitorul apropiat vor demara lucrările pentru un altul, totalul investiţiilor fiind estimat la 7,2 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite