Clima afectează piaţa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milioane de locuri de muncă din toată lumea ar putea dispărea din cauza încălzirii globale, dar, în acelaşi timp, eforturile de a micşora efectele fenomenului ar putea să creeze noi

Milioane de locuri de muncă din toată lumea ar putea dispărea din cauza încălzirii globale, dar, în acelaşi timp, eforturile de a micşora efectele fenomenului ar putea să creeze noi angajări, au declarat oficiali ai Naţiunilor Unite, citaţi de Reuters. Locurile de muncă nu vor fi create însă în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu cele pierdute.

Directorii agenţiilor de mediu din cadrul Naţiunilor Unite au spus, luni, în cadrul unei întâlniri cu diplomaţii, că încălzirea globală ar putea desfiinţa pescuitul şi turismul şi ar putea provoca pierderea locurilor de muncă din cauza relocării celor afectaţi.

Vestea bună este totuşi că, în domeniul tehnologiei de mediu, pe măsură ce toate statele vor face eforturi pentru a evita efectele dezastruoase induse de schimbările climatice, vor fi create noi locuri de muncă ce vor echilibra piaţa forţei de muncă. Matthew Farrow, reprezentantul Confederaţiei britanice a Industriei, a declarat că, potrivit unui sondaj recent, cel puţin 70% din companii vor fi afectate de schimbările climatice.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite