Clienţii străini ar putea da garanţii că şi-au plătit impozitele, cer băncile elveţiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile elveţiene au în vedere să solicite clienţilor străini să se conformeze obligaţiilor lor fiscale în străinătate, a declarat preşedintele Asociaţiei Băncilor Elveţiene, Patrick Odier, publicaţiei NZZ am Sonntag, relatează AFP.

"Noi, băncile, trebuie să realizăm un model economic în care onestitatea fiscală să fie un obiectiv, când este vorba de acceptare de bani", a afirmat Odier.

"Putem, de exemplu, să cerem o declaraţie pe propria răspundere în care clientul confirmă că sumele sale au fost impozitate corespunzător", a explicat el.

Această măsură ar putea fi aplicată doar pentru ţările cu care Elveţia a încheiat un acord bilateral, potrivit şefului asociaţiei.

Băncile elveţiene sunt în prezent sub o presiune internaţională pentru a-şi reforma normele privind secretul bancar, care ar favoriza evaziunea fiscală.

Presiunea s-a intensificat odată cu procedura ce a vizat în Statele Unite banca elveţiană UBS, care în cele din urmă a fost nevoită să divulge numele a circa 4.450 de titulari de conturi care au fraudat fiscul american.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite