Clienţii finali, victimele falimentelor imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii finali, victimele falimentelor imobiliare
Clienţii finali, victimele falimentelor imobiliare

Cumpărătorii persoane fizice sunt cei mai afectaţi în urma procedurilor juridice de faliment. Acum doi ani erau încheiate multe contracte de achiziţii de case existente doar pe hârtie. Efectele se văd abia acum, când tot mai multe proiecte rămân nefinalizate.

Un nou proiect rezidenţial a intrat recent în insolvenţă. Dar cine are de fapt de pierdut cel mai mult, după intrarea într-un astfel procedeu juridic: dezvoltatorii sau cumpărătorii?

Termene întârziate de finalizare

Tribunalul Municipiului Bucureşti a aprobat la 12 octombrie intrarea în insolvenţă a companiei Copper Beech, dezvoltatorul proiectului Blue Tower.

Citeşte şi:


Astfel, atât fondul de investiţii Be Igloo, principalul cumpărător al Blue Tower, cât şi alţi clienţi persoane fizice au rămas cu banii de avans daţi pentru un ansamblu finalizat în proporţie de doar 75%.

„Nu suntem fericiţi de o asemenea situaţie, dar am fost conştienţi de la început că astfel de lucruri se pot întâmpla. În acest moment, nu suntem însă în niciun fel afectaţi de această problemă“, declară Nimrod Zvik, director de marketing al Be Igloo.

Un lucru este însă cert: sumele cheltuite pentru avans nu vor aduce prea curând profit. Cazul celor de la Be Igloo nu este singular, mai sunt şi alţi astfel de investitori pe piaţa locală care se află în situaţii la fel de dificile, respectiv compania Benevo.

„Un procentaj covârşitor al ansamblurilor rezidenţiale în care Benevo a achiziţionat apartamente a cunoscut devansări faţă de termenul iniţial. Pierderile din această cauză sunt în majoritate la nivel de imagine, dar am  pierdut şi câteva rezervări“, explică Oana Ivan, general manager al companiei. Valoarea totală a investiţiei Benevo în proiecte achiziţionate pe segmentul rezidenţial este de 125 de milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite