Clienţii corporate, miza noii strategii ING Bank România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru atingerea obiectivelor, banca şi-a propus dezvoltarea reţelei de unităţi ING Bank România a anunţat, ieri, strategia de extindere pe acest an, companiile mici şi mijlocii

Pentru atingerea obiectivelor, banca şi-a propus dezvoltarea reţelei de unităţi

ING Bank România a anunţat, ieri, strategia de extindere pe acest an, companiile mici şi mijlocii constituind principala ţintă pentru managerii băncii. Instituţia de credit a anunţat reducerea plafonului cifrei de afaceri a firmelor care pot deveni clienţi de la trei la două milioane de euro.

Pentru consolidarea poziţiei pe segmentul societăţilor comerciale, capitol la care piaţa-ţintă este reprezentată de întreprinderile de dimensiuni mijlocii, ING Bank România şi-a propus continuarea dezvoltării reţelei de sucursale. Potrivit lui Mişu Negriţoiu, directorul general al ING Bank România, obiectivul pentru acest an este deschiderea în Capitală a încă trei sucursale, astfel încât companiile să poată avea acces la serviciile băncii în toate cele şase sectoare. În prezent, ING România are 24 de sucursale pentru companii şi peste 110 unităţi pentru persoane fizice. "O să depăşim 200 de unităţi până la finele anului în curs", a mai declarat Negriţoiu. Chiar dacă o altă schimbare strategică anunţată ieri de oficialul ING este reducerea plafonul, de la trei la două milioane de euro, a plafonului cifrei de afaceri solicitat clienţilor corporate, oferind astfel şi companiilor mai mici posibilitatea de a accesa produsele şi serviciile sale. Directorul băncii a mai spus că e posibil ca, în viitor, plafonul să fie micşorat şi mai mult. Potrivit lui Mişu Negriţoiu, banca intenţionează să furnizeze companiilor locale credite pentru prefinanţarea proiectelor eligibile să atragă finanţări europene, precum şi credite pentru cofinanţarea acestora.

Volumul creditelor a crescut cu circa 40%

Tot la capitolul produse dedicate companiilor (ING Wholesale Banking) se are în vedere extinderea disponibilităţilor produselor electronice (ING Olline, E-Customs) şi a activităţii de factoring şi leasing în principalele oraşe din ţară. Chiar dacă, potrivit declaraţiilor pentru Adevărul a oficialului băncii, volumul creditelor acordate de ING a crescut anul trecut cu circa 40%, nivel estimat de Mişu Negriţoiu şi pentru acest an, pe termen mediu, diferenţierea între serviciile oferite de bănci se va face pe tărâmul sistemelor de plăţi. ING Bank deţine peste 70% din activele plasate în custodie de investitorii străini pe piaţă din România, a mai declarat Negriţoiu, care a mai anunţat că grupul ING îşi va extinde operaţiunile de factoring şi leasing în principalele oraşe din România.

Accent pe operaţiunile de factoring şi leasing

Potrivit datelor băncii, ING Bank România a înregistrat, la sfârşitul anului trecut, active de 7,2 miliarde lei (2,139 miliarde euro), având o cotă de piaţă de 4,2%. ING România este parte a grupului olandez ING, care oferă servicii bancare, de asigurări şi management al activelor pentru circa 60 milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări. Odată cu cu aderarea României la UE, ING Bank a devenit prima bancă europeană prezentă în ţara noastră, după ce, de la 1 ianuarie 2007, ING Bank România, sucursală a ING Bank NV Amsterdam, a intrat sub supravegherea Băncii Centrale Olandeze. Astfel, încât nivelul de risc al ING Bank România este egal cu cel al băncii-mame din Amsterdam, respectiv ratingul AA.

Un nou fond de pensii facultative

Grupul financiar ING Group a anunţat, ieri un profit net pentru 2006 de 7,75 miliarde euro, în creştere cu 24,3% faţă de anul precedent. În trimestrul al patrulea, profitul net al ING Group a avansat cu 37,4% până la 2,124 miliarde euro. Grupul a obţinut, anul trecut, venituri de 43,8 miliarde euro, iar fondurile aflate sub administrare au ajuns, la finalul anului trecut, la 600 miliarde euro. Profitul net după impozitare şi interese minoritare a fost de 7,69 miliarde euro în 2006, cu 6,7% mai mare decât cel obţinut în anul anterior, iar câştigul pe acţiune a urcat cu 12% până la 1,32 euro. ING va lansa în România, în acest an, un fond de pensii private facultative, urmat de un fond în domeniul pensiilor private obligatorii în 2008. Înfiinţată în 1997, ING Asigurări de Viaţă este membră a grupului olandez ING, prezent în România şi prin ING Bank, în 2005 ocupând prima poziţie în ierarhia asigurătorilor de viaţă, cu o cotă de 37,85% din piaţa de profil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite