Claudiu Maier : „Lumea mă recunoaşte din reclama la bere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Maier (29 de ani) nu este celebru prin numele său. Publicul îl cunoaşte însă ca „tipul care-l face pe şef să râdă“ dintr-o reclamă la bere. Maier este şi unul dintre cei mai noi membri Divertis.Actorul îl interpretează la Divertis pe premierul Emil Boc. Duminică puteţi urmări pe Antena 1 cele mai bune momente din emisiunile „Divertis Mall“ din acest sezon.

„Adevărul“: Cum ai fost cooptat în Divertis?

Claudiu Maier: Foarte simplu, printr-un casting. Valantin Gora întreba printre prietenii lui dacă ştie cineva un actor interesat de o colaborare cu Divertis. Printre oamenii respectivi era şi o prietenă de-a mea, Cezara Armaşu, care m-a recomandat.

Am fost sunat de cineva, nu mai ştiu de cine, şi invitat să dau o probă. Am mers la studio şi am dat proba. După o săptămână m-a sunat Toni Grecu şi m-a chemat la sediu să cunosc echipa şi să batem palma.


În reclama la bere eşti „tipul care-l face pe şef să râdă”. Cum se întâmplă la Divertis şi în viaţa ta privată, joci rolul aceluiaşi tip? Eşti omul care rezolvă problemele delicate?

Doamne fereşte! Nu are nimic de a face personajul din reclamă cu persoana mea, iar în viaţa privată nu joc pentru că nu am de ce. Eu sunt eu. Sunt chiar prea serios în realitate de cele mai multe ori, dar treaba totuşi o fac să meargă, aşa cum ştiu eu mai bine.

După reacţiile oamenilor, crezi că ţi-a adus notorietate această reclamă?

Da, lumea mă recunoaşte din reclama asta sau din alte reclame. Eu, de obicei, port şapcă şi mă îmbrac sport, iar pentru mulţi e greu să-şi dea seama dacă sunt eu sau nu. Acum câteva zile eram la cumpărături într-un supermarket şi a venit la mine o doamnă care mi-a spus:

„Îmi cer scuze că vă deranjez, sunteţi băiatul din reclama la bere? Am bătut pariu cu fiica mea pe o ciocolată. Eu zic că sunteţi dumneavoastră, iar fiica mea spune că doar semănaţi“. Aşadar unii mă recunosc, iar alţii nu. Avantajul este că oamenii în general sunt mai amabili cu tine… sau nu? Şi chiar dacă mi-a adus ceva notorietate, eu sper ca oamenii să uite de personajul din reclamă, nu de alta, dar vreau să mai vină şi altele.


Poate fi un rol într-o reclamă un mijloc bun de promovare a unui actor? Crezi că astfel îi poţi face pe oameni să vină să te vadă la teatru?

Depinde. O reclamă bună poate să atragă pentru tine alte reclame şi, implicit, ceva mai mulţi bani sau se poate să nu te mai vrea nimeni, pentru că toată lumea asociază imaginea ta cu un anumit produs. Este, iarăşi, la fel de periculos pentru că poţi fi refuzat într-un film sau într-o piesă de teatru din exact acelaşi motiv.

Există deci, atât lucruri pozitive, cât şi negative. Eu sper totuşi că oamenii nu merg la teatru să vadă pe ăla sau pe aia din reclamă şi în plus, publicul nu ştie numele meu atât de bine încât să aleagă să meargă într-o seară la o piesă pentru că joacă Maier. Surpriza este să vină, să se trezească cu mine pe scenă şi, la final, să fie mulţumiţi.


Cine a hotărât să fii Emil Boc la Divertis?

Băieţii au hotărât, dintr-un motiv foarte simplu. Sunt singurul care aduce din punct de vedere fizic cu domnul Boc, dar aduc aşa, cam 0,001%.

Restul băieţilor nici măcar atât. Aşadar, am fost ales ca prim-ministru al grupului Divertis şi, datorită lui, la fiecare filmare trebuie să port o meşă făcută la comandă, care se aplică foarte frumos, cu un lipici special. Vă daţi seama câtă plăcere îmi face.

Componenţa grupului a suferit mai multe modificări. Ce crezi că face ca maşinăria Divertis să meargă mai departe cu succes, chiar dacă unele figuri care erau confundate cu grupul s-au retras?

Munca intensă pe care băieţii o depun în săptămânile în care scriu textele  este primul lucru pentru care Divertisul merge. Apoi, fapul că subiectele din care se inspiră sunt întotdeauna de actualitate, scrise bine şi jucate la fel de bine, în stilul Divertis, dar şi legătura de amiciţie dintre noi.

E singurul grup de umor care pune accent în mod special pe umorul politic. Dacă pleacă sau vine cineva, Divertis va funcţiona (na, că am făcut şi o rimă!), iar drept dovadă stă ratingul din sezonul acesta. 


image

Sunt chiar prea serios în realitate de cele mai multe ori, dar treaba totuşi o fac să meargă, aşa cum ştiu eu mai bine.

image


Claudiu Maier
actor

image

Acum câteva zile eram la cumpărături într-un supermarket şi a venit la mine o doamnă care mi-a spus: «Îmi cer scuze că vă deranjez, sunteţi băiatul din reclama la bere?»

image


Claudiu Maier
actor

Claudiu Maier, într-o nouă piesă

Claudiu a jucat în „Îmblânzirea scorpiei“, la Teatrul Naţional Radiofonic, dar şi în „Copiii la putere“, laTeatrul Metropolis. „Din păcate, după ce am terminat masterul am jucat destul de puţin teatru, dar încep repetiţiile la o nouă piesă, care va avea premiera în toamnă, la un teatru din Bucureşti“, spune actorul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite