Clanul lui Sile Pietroi a prestat şi pentru politicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şaisprezece membrii ai unei grupări mafiote care acţiona în Bucureşti şi în comunele ilfovene Glina, Căţelu şi Pantelimon, au fost săltaţi ieri de poliţişti în urma unor descinderi

Şaisprezece membrii ai unei grupări mafiote care acţiona în Bucureşti şi în comunele ilfovene Glina, Căţelu şi Pantelimon, au fost săltaţi ieri de poliţişti în urma unor descinderi la domiciliile acestora. Anchetatorii spun că aceştia ar fi făcut diverse servicii unor oameni politici în campania electorală pentru alegerile locale din 2008.

Gruparea era condusă de Vasile Fierbântu, în vârstă de 42 de ani, zis Sile Pietroi şi era formată din fraţii, neamurile acestuia şi câţiva foşti sportivi. Membrii acestui clan sunt cunoscuţi ca fiind extrem de violenţi.

Ei sunt suspectaţi că ar fi comis mai multe tâlhării, tentative de omor, şantaj, omoruri, proxenetism şi trafic de droguri. Potrivit procurorului Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, urmează să se stabilească şi alte infracţiuni la care au luat parte membrii clanului Pietroi.

Este vorba de înşelăciuni cu terenuri, cu locuinţe şi faţă de bănci, precum şi diverse servicii care ar fi fost făcute unor oameni politici în campania electorală din 2008. "Aceştia (membrii clanului n.r.) vorbeau cu oamenii candidaţilor şi asigurau copii de fapt, în vârstă de 13-15 ani care distribuiau pliante", a precizat Bălăşescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite