Clădirea Arhivelor Vămii a luat foc în plin scandal al şpăgilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameşii sunt urmăriţi de ghinioane. Un incendiu era cât pe ce să distrugă, ieri, o parte din Arhiva Mutuală a Vămii, iar acum câteva zile, 21 de lucrători vamali au fost săltaţi de pe

Vameşii sunt urmăriţi de ghinioane. Un incendiu era cât pe ce să distrugă, ieri, o parte din Arhiva Mutuală a Vămii, iar acum câteva zile, 21 de lucrători vamali au fost săltaţi de pe Aeroportul Otopeni. Timp de două ore, pompierii bucureşteni s-au luptat cu flăcările în subsolul clădirii Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii, aparţinând Autorităţii Naţionale a Vămilor, din Bulevardul Timişoara nr. 90.
Potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale a Vămilor, incendiul nu a provocat pierderi acestei instituţii, focul neafectând produsele sau materialele pe care ANV le depozitase acolo. Clădirea, închiriată de la societatea Comat Auto SA, se află încă în faza de amenajare. Acolo era depozitată o parte din Arhiva Mutuală a Vămii, care conţinea declaraţii vamale, mai multe seturi de mobilă, cartoane, material lemnos şi câteva butoaie cu uleiuri minerale confiscate. În jurul orei 9.00, focul a fost observat de angajaţi, care au sunat imediat la pompieri. Aceştia au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, în mai puţin de un sfert de oră după ce au fost anunţaţi. Cei peste 30 de pompieri militari au reuşit cu greu să stingă incendiul, din cauza fumului înecăcios care a cuprins întreaga clădire, fiind nevoie de intervenţia autospecialei pentru fum, gaze şi iluminat, solicitată imediat la faţa locului. Conform datelor de la pompieri, nu s-au înregistrat victime. Personalul aflat în clădire a fost evacuat, interzicându-i-se accesul pe platforma din zona clădirii.
Comisia de anchetă deplasată la faţa locului nu reuşise până ieri-seară să identifice cauzele izbucnirii incendiului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite