"Cititorii de oase" dezleagă mistere numai după miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când, după ani de zile, misterul unor crime este dezlegat, acţiunea se transformă în suspans, iar realitatea devine materie primă pentru un serial cu nume inspirat: "Cititorii de

Când, după ani de zile, misterul unor crime este dezlegat, acţiunea se transformă în suspans, iar realitatea devine materie primă pentru un serial cu nume inspirat: "Cititorii de oase".

Dincolo de anchetele desfăşurate pentru rezolvarea unor cazuri deosebite, "Cititorii de oase" tratează problematica relaţiilor interpersonale şi a dramelor trăite în tăcere. Producţia abundă în informaţii ştiinţifice, transmise prin intermediul acţiunii, al suspansului şi al umorului. Deşi personajele elucidează enigme îngropate în negura timpului, asupra personalităţii lor pluteşte în permanenţă o aură de mister.


Întreaga acţiune se desfăşoară în jurul renumitului antropolog dr. Temperance Brennan (Emily Deschanel), angajată a Institutului Jefferson din Washington, o fire foarte sensibilă şi atentă la detalii, care îşi umple puţinul timp liber scriind romane. Cunoştinţele ei în domeniul antropologiei şi abilitatea cu care descoperă indicii rămase în oasele victimelor se dovedesc a fi alternativa inedită de rezolvare a unor cazuri ori de câte ori metodele tradiţionale de identificare a unui cadavru nu duc la niciun rezultat. Ea devine un aliat de nădejde al FBI-ului în momentul în care agentul Seeley Booth (David Boreanaz) îi cere să îl ajute pentru a face lumină în cazul unui cadavru descompus.

Audienţe-record în Statele Unite

În "Cititorii de oase", dr. Temperance Brennan îşi construieşte acţiunea scrierilor sale în jurul personajului numit Kathy Reichs. În realitate, Kathy Reichs există cu adevărat şi este un antropolog strălucit, din ale cărui lucrări a fost inspirat serialul. Unul dintre personajele inventate de ea chiar poartă numele de Temperance Brennan.

Emily Deschanel este una dintre actriţele aflate în ascensiune la Hollywood. În 2004, revista Interview a desemnat-o "speranţa anului", iar în 2007 a fost nominalizată la premiile Teen Choice pentru rolul din serial.
David Boreanaz, agentul special FBI, este cunoscut publicului graţie rolului Angel din producţia "Buffy, spaima vampirilor". Agentul Seeley Booth încearcă să traseze foarte strict limitele dintre viaţa sa publică şi cea privată, însă anumite detalii ies la iveală. Misteriosul agent are un fiu de doar patru ani cu o fostă prietenă şi face tot posibilul să se vindece de boala jocurilor de noroc. O relaţie specială se înfiripă între el şi dr. Temperance Brennan şi ajung să se înţeleagă din priviri, amintind de legătura dintre detectivii Dana Scully şi Fox Mulder din "Dosarele X".

Având toate atuurile unei producţii de succes, de la mister la umor, "Cititorii de oase" a cucerit telespectatorii din Statele Unite, înregistrând audienţe-record de peste nouă milioane de telespectatori la finalul difuzării celui de-al doilea sezon. Serialul debutează la Pro TV luni, 5 mai, şi va fi difuzat de la miezul nopţii în primele patru zile ale săptămânii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite