Cititorii pot comanda capodoperele lui Vintilă Corbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editura Adevărul Holding a lansat la Târgul de carte Gaudeamus operele complete ale marelui scriitor, în ediţie de lux A fost vânzoleală mare la standul "Adevărul", despre care

Editura Adevărul Holding a lansat la Târgul de carte Gaudeamus operele complete ale marelui scriitor, în ediţie de lux

A fost vânzoleală mare la standul "Adevărul", despre care cititorii au spus în unanimitate că este de departe cel mai elegant de la târg.

Încadrate de mobilierul opulent, cărţile lui Vintilă Corbul au captat imediat atenţia trecătorilor care s-au oprit să le răsfoiască.

Lansarea propriu-zisă a avut loc în Sala de Marmură, unde au vorbit Răzvan Corneţeanu, directorul general Adevărul Holding, scriitorul Eugen Burada şi publicistul George Stanca, îngrijitorul ediţiei şi singurul om de pe Planetă care a citit integral opera lui Vintilă Corbul.

Din păcate, scriitorul în vârstă de 91 de ani nu a putut ajunge la eveniment. El este grav bolnav, fiind internat la un spital dintr-un orăşel de lângă Paris.

"Apariţia acestei colecţii este un Oscar literar pentru toată creaţia vieţii sale", a spus Eugen Burada, scriitorul care a lucrat timp de 25 de ani alături de Vintilă Corbul. Cei doi au scris volumele "Cenuşă şi orhidee la New York", "Uragan asupra Europei", "Oameni în Rolls-Royce", "Groaza vine de pretutindeni", "Roxelana şi Soliman", "Calea ducesei", "Plângi, plângi balalaikă". Împreună au semnat şi scenariile unor imense succese cinematografice: "Un comisar acuză", "Revanşa", "Duelul" şi "Nea Mărin miliardar", film care a adunat de-a lungul timpului 19.000.000 de spectatori în sală.

Romane în format audio

Publicistul George Stanca s-a arătat onorat să fie îngrijitorul întregii ediţii şi a spus că orice carte necitită a lui Vintilă Corbul este o pierdere. 50 de oameni din holdingul Adevărul au muncit trei luni şi jumătate pentru a oferi publicului o ediţie rafinată, în premieră editorială. Câteva dintre romanele care au înregistrat audienţe-record în România pot fi ascultate şi pe iPod, în format audio, la standul "Adevărul".

Aici se găsesc şi formulare pentru cititorii care vor să comande câteva cărţi sau chiar toată colecţia de 24 de titluri şi 31 de volume, în care se regăsesc celebrele "Căderea Constantinopolelui", "Asediul Romei" sau "Iubirile imposibile ale lui Petronius". În colecţia "Adevărul" a apărut şi cartea "Premiul - despre petrol, bani şi putere (două volume)", de Daniel Yergin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite