Cititorii "Adevărului", impresionaţi de drama copiilor părăsiţi de părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea copiilor părăsiţi de părinţii plecaţi la muncă în străinătate i-a impresionat pe cititorii "Adevărul". Mulţi s-au oferit să-i ajute pe micuţii care-şi vor petrece sărbătorile

Povestea copiilor părăsiţi de părinţii plecaţi la muncă în străinătate i-a impresionat pe cititorii "Adevărul". Mulţi s-au oferit să-i ajute pe micuţii care-şi vor petrece sărbătorile doar cu rudele sau chiar singuri, în diferite centre de plasament.

"Vreau să le ofer un sprijin copiilor care se află în această situaţie tristă. Mi-aş aduce cu bucurie aportul", a scris un om de afaceri, care a mai precizat că nu caută şi nu-şi doreşte mediatizarea.


Hunedorenii nu au reacţionat însă la fel de prompt faţă de situaţia copiilor din judeţul lor, pentru simplul motiv că sunt mult prea obişnuiţi cu astfel de cazuri în jurul lor. 2.500 de copii din Valea Jiului sunt lăsaţi în grija rudelor sau a vecinilor de părinţii care, din lipsa banilor, au plecat la muncă peste hotare.


Autorităţile locale au aflat despre dramele acestor micuţi din ziar. "Sunt la Bucureşti şi nu ştiu despre cazurile descrise de dumneavoastră. Dar avem 400 de pachete cu dulciuri şi fructe pentru cei care nu au posibilitatea să primească un cadou de Crăciun", a spus prefectul de Hunedoara, Dan Pricăjan. El a precizat însă că mai mult de atât nu poate face, pentru că "nu există fonduri ca să organizăm măcar un spectacol". (Maximilian Gânju)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite