Citibank România scapă de supravegherea BNR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citibank România se transformă din subsidiară a Citibank SUA în sucursală a Citibank Europe, societate cu răspundere limitată înregistrată în Irlanda, ce aparţine tot de grupul

Citibank România se transformă din subsidiară a Citibank SUA în sucursală a Citibank Europe, societate cu răspundere limitată înregistrată în Irlanda, ce aparţine tot de grupul american. Astfel, se face trecerea de sub supravegherea Băncii Naţionale sub cea a băncii centrale din Irlanda, potrivit "Monitorului Oficial".

După fuziunea cu Citibank Europe, fosta subsidiară a grupului Citibank va funcţiona sub numele de Citibank Europe Sucursala România, monitorizată de Autoritatea de Reglementare Financiară din Irlanda.

Potrivit proiectului de fuziune publicat, puterile de supraveghere ale Băncii Naţionale vor fi limitate şi aplicabile în conformitate cu legislaţia din Comunitatea Europeană, Irlanda şi România.

Fuziunea are loc la nivel european

Modificarea statutului Citibank România apare ca urmare a fuziunii transfrontaliere în care sunt implicate Citibank Europe, Citibank Ungaria, Citibank Slovacia şi Citibank România.

"Scopul fuziunii este de a facilita înfiinţarea de către Citibank Europe a unei sucursale în România, urmând ca sucursala respectivă să deţină toate activele şi pasivele aparţinând în acel moment de Citibank România şi să exploateze activitatea desfăşurată de Citibank România anterior fuziunii", se arată în "Monitorul Oficial". Astfel, acţionarii Citibank România vor deveni acţionari ai Citibank Europe, din partea căreia îşi vor şi primi dividendele.

În vederea transferului, rata de schimb a acţiunilor, calculată în urma evaluării celor două societăţi implicate în fuziune, este o acţiune Citibank Europe, în schimbul a 168,5 acţiuni Citibank România. Astfel, un număr de 418.223 acţiuni ale Citibank Europe ar trebui emise acţionarilor la Citibank România, reprezentând o cotă de participare de 5,6% din Citibank Europe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite