Cireaşa – un aliment revigorant pentru convalescenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţara noastră există peste 25 de soiuri de cireşe cultivate, apreciate pentru calităţile lor nutritive. Aceste fructe de sezon conţin vitamine (A, B1, B2, C), numeroase minerale (sodiu,

În ţara noastră există peste 25 de soiuri de cireşe cultivate, apreciate pentru calităţile lor nutritive. Aceste fructe de sezon conţin vitamine (A, B1, B2, C), numeroase minerale (sodiu, magneziu, calciu şi fier), microelemente (zinc, cupru, mangan, cobalt) şi hidraţi de carbon.

În funcţie de soi, cireşele au o valoare calorică ce variază între 43 şi 57 calorii (la 100 g). Datorită acestui aport caloric, cireşele sunt recomandate în combaterea obezităţii.

Fitonutriţionistul Eugen Giurgiu apreciază calităţile diuretice, revigorante, depurative, sedative şi tonice ale cireşelor. De aceea, o cură de cireşe este benefică pentru convalescenţi, pentru cei cu afecţiuni renale, gută, reumatism, dar şi în combaterea arteriosclerozei.

De asemenea, consumul de cireşe are efecte salutare în convalescenţă şi în întârzierea fenomenelor de îmbătrânire.

Prăjitură cu nucă şi cireşe

Timp de pregătire:
40 de minute
Calorii: 60/porţie

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 100 g nucă măcinată, un plic praf de copt, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 70 g făină.

Ingrediente pentru cremă: 4 ouă, un pachet de unt, 200 g zahăr, 20 cireşe fără sâmburi.
Preparare: Pentru blat batem albuşurile spumă cu zahărul, adăugăm praful de copt, gălbenuşurile, făina şi nuca. Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu făină şi-l coacem la foc potrivit.

Prepararea cremei: Batem albuşurile cu zahărul, adăugăm gălbenuşurile până se obţine o cremă de consistenţa smântânii, după care o lăsăm să se răcească. Apoi frecăm untul spumă şi-l amestecăm cu crema.

Aşezăm crema peste blatul copt şi răcit, iar în cremă punem cireşe, fără sâmburi, pudrate cu zahăr, şi bucăţele de nucă prăjită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite