Circulaţia din metropola japoneză, dată peste cap timp de mai multe ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O gigantică pană de curent a provocat, ieri, panică în capitala niponă, dând peste cap, la ore de vârf, circulaţia feroviară şi împiedicând bursa tokyiotă să calculeze la timp indicele

O gigantică pană de curent a provocat, ieri, panică în capitala niponă, dând peste cap, la ore de vârf, circulaţia feroviară şi împiedicând bursa tokyiotă să calculeze la timp indicele Nikkei. Peste 1,4 milioane de locuinţe au rămas pe întuneric, iar activitatea din regiunea Tokyo a fost paralizată timp de mai multe ore.
Pana de curent a fost provocată de o macara ce a lovit accidental o linie de înaltă tensiune, a anunţat compania furnizoare Tokyo Electric Power (Tepco). Situaţia a revenit la normal după circa trei ore. Între timp, o mare parte a capitalei Japoniei, precum şi mai multe oraşe din prefecturile învecinate au rămas fără curent. După primele estimări ale Tepco, au fost afectaţi 1,391 milioane de clienţi. Este vorba de a doua mare pană din istoria companiei, după cea care a afectat circa 2,8 milioane de clienţi, în 1987.

Blocaţi pe Rainbow Bridge
Două dintre cele mai importante linii de metrou au fost scoase din circulaţie timp de o oră şi jumătate, spre disperarea celor câteva mii de japonezi care se îndreptau spre serviciu. Alţi 20 de japonezi au trăit momente de groază, rămânând blocaţi în trenul automat (fără conductor) pe care pana de curent i-a surprins în mijlocul Rainbow Bridge, giganticul pod suspendat care traversează golful Tokyo. şi pompierii au avut de lucru, muncind la salvarea mai multor persoane rămase cu lifturile între etaje.

Haos în circulaţie
Bancomatele au fost scoase din uz, la fel ca mai multe sute de semafoare, provocând un adevărat haos într-una dintre cele mai circulate metropole ale lumii. Bursa din Tokyo a fost mai puţin afectată, cu excepţia computerelor. Pana de curent le-a dat peste cap, astfel încât indicele Nikkei, vedeta pieţei bursiere nipone, a fost făcut public abia la o oră şi jumătate de la închiderea şedinţei. Pagube au suferit şi restaurantele tradiţionale din Tokyo, cele care servesc sushi şi alte feluri din peşte crud, din cauza temperaturii ridicate, de 33 de grade. Incidentele de acest tip sunt relativ rare în capitala niponă, drept pentru care puţine restaurante sunt dotate cu sisteme de refrigerare de urgenţă. Guvernul a anunţat că va demara o anchetă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite