Ciorovăiala şefelor de la ARIS s-a lăsat cu demiteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tăriceanu i-a luat faţa lui Boc

care a luat, ieri, decizia demiterii celor două din funcţiile pe care le deţineau. Hotărârea premierului a survenit unei conferinţe de presă la care au luat parte protagonistele scandalului. Potrivit unui comunicat guvernamental, Ana Maria Cristina şi Gabriela Vasile - preşedintele şi, respectiv, vicepreşedintele ARIS - au demonstrat "fără echivoc că nu sunt apte să ocupe o funcţie de demnitate publică, în cadrul unei autorităţi ale statului".
Premierul a reacţionat mai rapid decât liderul PD, Emil Boc, care anunţase, în prealabil, că va cere excluderea din partid a celor două abia la începutul săptămânii viitoare. "Având în vedere gravele prejudicii aduse, în egală măsură, PD şi ARIS, de preşedintele şi vicepreşedintele instituţiei, în şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional voi propune excluderea celor două din partid şi înlocuirea din funcţii", a declarat Boc. Liderul democrat a catalogat comportamentul celor două inacceptabil pentru un demnitar.

Cristina denunţă grupurile de interese
Înainte de a-şi pierde statutul de demnitar public, şi fără să bănuiască că vor fi demise de premier, cele două protagoniste ale scandalului au venit fiecare cu argumente, mai mult sau mai puţin plauzibile, privind veridicitatea faptelor semnalate. Situaţie penibilă, demnă de toată jenă! Cristina a precizat că adevărata miză a acestui scandal rezidă în dorinţele senatorului democrat, Marius Marinescu, de a prelua frâiele instituţiei pe care o conduce în interesul oamenilor de afaceri pe care îi reprezintă. "Cu metode specifice unui fost securist, Marinescu încearcă să ajungă la conducerea ARIS, pentru a servi intereselor oamenilor de afaceri pe care îi susţine", a precizat Cristina. Preşedintele ARIS a subliniat că vicepreşedintele Gabriela Vasile a fost adusă în instituţie "pe uşa din dos".

"E mult prea repede, trebuie să mă gândesc"
Pentru a-şi susţine cauza, Gabriela Vasile a reiterat diferenţa dintre un cadou obişnuit şi cel pe care l-a primit domnia sa. "Cearşafurile şi ţigările pe care mi le-au dat reprezentanţii firmei Sinoroma nu au valoare de cadouri de protocol, ele fiind simple mostre", a declarat Vasile. Chinezii le-au înmânat oficialilor statului trei pungi, portbagajul cu "mostrele" respective oprindu-se direct la casa Gabrielei Vasile. Deşi vizita cu pricina a avut loc în data de 7 iulie a.c., Vasile s-a hotărât să doneze lucrurile primite de-abia în data de 15 august a.c. La aflarea veştii că a fost demisă din funcţie, Vasile nu a putut decât să îngaime: "E mult prea repede, trebuie să mă gândesc şi eu".

Senatorul Marinescu vede corupţie şi mafie
Implicat indirect în cearta dintre cele două democrate, senatorul PD Marius Marinescu a declarat, agenţiei Mediafax, că acuzaţiile pe care i le aduce Ana Maria Cristina "sunt aberaţii", iar toţi cei care îl atacă "fac parte din grupuri de interese". "Toate acuzele la adresa mea sunt aberaţii. Dar ceea ce pot spune este că în povestea asta sunt nişte acte de corupţie. Aceste grupuri de interese mă atacă. Este o caracatiţă a mafiei. Este vorba de mize mari, de aceea sunt atacat", susţine senatorul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite