Cioroianu i-a sfătuit pe diplomaţii români să-şi plătească singuri consumaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul afacerilor externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri, la Vilnius, că a discutat cu ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, despre mesajul primit de la procurorii din Republica Moldova,

Ministrul afacerilor externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri, la Vilnius, că a discutat cu ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, despre mesajul primit de la procurorii din Republica Moldova, însă, în urma convorbirii, a reieşit că nu au fost transmise materiale de natură a porni o anchetă în cazul consulului Ioan Rus. Consulul va fi anchetat la Bucureşti dacă Chişinăul furnizează probe.

Şeful diplomaţiei române i-a sfătuit pe diplomaţii români să-şi plătească singuri consumaţia pentru a nu lăsa loc de speculaţii. Cioroianu a mai spus că nu a primit mai multe informaţii privind cazul diplomatului Rus, faţă de ce a prezentat presei la jumătatea lunii august. Între timp, Ministerul român de Externe a găsit o clădire mai mare unde se va muta Consulatul român de la Chişinău, ceea ce va permite mărirea numărului de ghişee şi a personalului. Dar soluţia optimă nu este aceasta, ci deschiderea unor noi consulate în Republica Moldova, aşa cum se convenise.

Cioroianu a profitat de faptul că s-a aflat în Lituania pentru a vizita baza aeriană de la Şiauliai, unde se află detaşamentul românesc care asigură, sub comanda NATO, Serviciul de Poliţie Aeriană în spaţiul ţărilor baltice. El s-a declarat "onorat" să constate că România are, în cei 67 de militari aflaţi aici, "mai mulţi ambasadori" decât are ministerul pe care îl conduce. Şeful diplomaţiei române s-a declarat "fascinat" de demonstraţia pe care i-o făcuseră anterior piloţii români. Aceştia au în dotare patru avioane de tip MIG 21 Lancer, aparţinând Forţelor Aeriene Române. Avioanele sunt fabricate în anii "50, dar sunt modernizate. Ministrul chiar s-a urcat la bordul unui avion.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite