Ciorbiţa şefului de trib

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi plicticoasă de moarte şi complet lipsită de idei, campania electorală merge mai departe. Până la alegeri mai sunt exact 18 zile, dar partidele dau semne de nervozitate. Dintre cele trei

Deşi plicticoasă de moarte şi complet lipsită de idei, campania electorală merge mai departe. Până la alegeri mai sunt exact 18 zile, dar partidele dau semne de nervozitate. Dintre cele trei care contează, plus cocoaşa UDMR, plus vreo două spitale de nebuni, nu e unul care să accepte că ar putea să nu ajungă la Palatul Victoria. Pur şi simplu, la întrebarea „Există viaţă fără guvernare?”, răspunsul lor e franc: „Drace, sigur că nu!”. Şi pentru că băncile opoziţiei li se par un iad, mârâie pe la colţuri şi se gândesc la tot felul de năzdrăvănii.

Unii politicieni ar vrea să ajungă în Parlament fără a fi nevoiţi să treacă prin purgatoriul votului; mai bună ar fi o numire, ceva, dacă joaca „de-a v-aţi ascunselea” pe liste s-a cam terminat. Alţii, şcoliţi la Academia Securităţii, fac guverne din umbră chiar dacă, în micimea lor, tot ce ştiu e să căpuşeze. Şi mai mulţi sunt cei care, în reveriile lor tomnatice, numesc prim-miniştri fără ca vreo lege să le confere acest drept; Constituţia – cu atât mai puţin. Cei mai penibili sunt, desigur, cei care se înscăunează pe ei înşişi în fruntea Guvernului.

Dar, până la urmă, nu e nicio crimă să te crezi preşedinte... Dacă vrei, poţi să plimbi şi cercul pe uliţă, să strigi „Cu-cu-ri-gu!” şi să spui că eşti Napoleon, nimeni n-o să te aresteze – ce mama dracu’, doar suntem în democraţie. Cel mult, se va găsi vreunul să te poftească la balamuc.

În acest context, să nu vă miraţi dacă până la alegeri vom avea parte de maiestăţi prezidenţiale, se vor înscăuna voievozi ori ne vom pricopsi cu şefi de trib. Iar în buna noastră tradiţie, oricând se vor găsi trei-patru tovarăşi de gintă care să-l suspende pe şeful de trib. Dar dacă nu-l vor face ei tocăniţă, îi va face el ciorbiţă!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite