Cioloş, "nu are greutate" pentru postul de comisar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cioloş, "nu are greutate" pentru postul de comisar
Cioloş, "nu are greutate" pentru postul de comisar

Presa austriacă pune sub semnul întrebării "greutatea" nominalizării lui Dacian Cioloş pentru fotoliul de comisar al agriculturii.

După anunţul actualului comisar al agriculturii, Mariann Fischer Boel, că nu va mai candida, funcţia de comisar european al agriculturii este disputată de austriacul Wilhelm Molterer şi românul Dacian Cioloş, care însă în cercurile UE "nu ar fi considerat o figură cu greutate" în domeniu, scrie portalul austriac de specialitate Agrarheute.com scrie într-un material denumit "Doi candidaţi pentru postul de comisar UE pe agricultură: Ce vor Wilhelm Molterer şi Dacian Cioloş?".

România, fost "grânar" al Europei, singura bilă albă a lui Cioloş, în viziunea austriecilor

Potrivit portalului România s-a grăbit să anunţe candidatura lui Cioloş pentru acest portofoliu.

"Candidatura lui Dacian Cioloş anunţată încă de la începutul lui septembrie a venit şi neobişnuit de devreme, mai ales în condiţiile în care actualul comisarul pe agricultură, Mariann Fischer Boel, anunţase că va lua o decizie cu privire la candidatura sa abia după 13 septembrie", comentează portalul. Presa austriacă atrage atenţia şi aspra neînţelegerilor din coaliţia PDL-PSD privind portofoliul vizat de România.

Cu toate acestea, Agrarheute menţionează că România ar avea tradiţie în acest domeniu, fiind timp de mulţi ani supranumită "grânarul Europei".

Concurentul lui Cioloş, implicat în falimentul unei bănci

Pe de altă parte, concurentul lui Cioloş pentru postul de comisar european, austriacul Wilhelm Molterer "a fost din ianuarie 2007 până în decembrie 2008 vicecancelar al Austriei şi ministru de finanţe şi este un specialist în politici agrare". Totuşi, numele lui Molterer nu este tocmai curat, presa din Austria susţinând că acesta a fost implicat în falimentul unei bănci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite