Ciocolata premium, în topul preferinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din consumatorii de ciocolată de calitate superioară vor devora cu 15% mai multă ciocolată anul acesta, potrivit studiului realizat de firma producătoare de ciocolată Wawel România.

 Doar 10% din cei intervievaţi îşi vor reduce consumul, pentru a migra către o marcă mai scumpă. Criza economică nu influenţează obiceiul de consum al cumpărătorilor de ciocolată premium, astfel că 60% dintre aceştia vor cumpăra aceeaşi cantitate de ciocolată ca şi în 2008.

Niciunul dintre cei intervievaţi nu va alege o marcă de ciocolată mai ieftină. Persoanele cu studii superioare vor alege un brand de ciocolată mai scump.

Proprietarii de companii chestionaţi sunt împărţiţi în două tabere. Jumătate dintre ei vor mânca aceeaşi cantitate de ciocolată ca şi până acum, iar restul vor consuma cu 10% mai multă.

Managerii de companii sunt însă mai conservatori, 80% din ei vor consuma aceeaşi cantitate de ciocolată ca şi până acum şi doar 10% se vor orienta spre o marcă mai scumpă şi îşi vor reduce consumul.

Tinerii vor consuma cu 15% mai multă ciocolată. Studiul a fost realizat pe un eşantion format din 200 de persoane din oraşele cu peste 50.000 de locuitori din întreaga ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite