Ciobănia merge cu telefonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aron Tănăsoiu are 2.500 de oi care sunt vegheate de ciobani, angajaţi cu simbrie, cărora nu le lipseşte de la brâu telefonul mobil

Aron Tănăsoiu susţine că telefonia mobilă a venit ca o mană cerească în sprijinul afacerilor sale, pentru că a ajuns să dirijeze totul numai din celular. Cei 10 ciobani din subordinea sa au toţi mobile, putând comunica rapid cu baciul.
"Vorbim despre sănătatea oilor şi ce trebuie făcut, despre păşuni şi de alte probleme care apar. Eu mă ocup de comercializare şi de alte treburi organizatorice. Cel mai des eu îi sun, şi când nu au semnal o iau cu maşina pe urmele lor, că îmi fac griji. Când se întind cu gagicile la telefon îi bag la plată, dar aşa eu achit pentru fiecare în jur de 15 dolari pe lună", ne-a declarat baciul Aron. "Eu sunt de cinci ani la domnul Aron şi, pe lângă faptul că ne plăteşte şi ne ajută, ne dă şi oi. Acum, am 150 de capete ale mele. Mulţi băieţi care n-au avut de lucru au venit aici şi le-a oprit slujbele şi după armată. ţinem legătura permanentă prin celulare", ne-a declarat ciobanul Dan Enescu, un tânăr roşcovan, înarmat cu mobil, ce nu se sfieşte să recunoască că doarme în cojoc şi mănâncă la pirostrii. El ne-a mai spus că Aron Tănăsoiu este renumit şi în câini ciobăneşti, cei aproape 30 de dulăi pe care îi are se pricep nu numai la păzitul oilor, ci şi la "întorsul" turmelor.

Carnea de miel, la Mehedinţi 130.000 de lei vechi kilogramul
Aron Tănăsoiu spune că iarna din acest an a fost "grea", dar, cu toate acestea, pentru Sfintele Paşte are de vânzare în jur de 1.000 de miei, iar preţul va fi undeva în jurul a 130.000 de lei/kg tăiat. El speră ca cea mai mare parte din miei să-i fie cumpăraţi de străini, la toamnă, ca şi în anii trecuţi. "Am vândut în fiecare an la greci, irakieni. Vin şoferii cu tirurile şi cumpără mieii angro, direct de la târle. Este rentabil ce fac eu, dar trebuie să-ţi şi p lacă şi să ştii multe secrete. Eu, unul, nu am nevoie de medic veterinar la oi, fiindcă mă pricep mai bine ca el în această meserie", afirmă ciobanul. El a declarat că este fan al lui Gigi Becali pentru că "a fost cioban la oi".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite