Cioacă, păzea: Elodia e moartă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Cristian Cioacă a susţinut mereu că habar nu are unde este soţia sa Elodia
Poliţistul Cristian Cioacă a susţinut mereu că habar nu are unde este soţia sa Elodia

Avocata Elodia Ghinescu a fost declarată ieri decedată din punct de vedere juridic. De acum, Cristian Cioacă poate fi trimis în judecată. Magistraţii au declarat-o ieri moartă pe cale judecătorească pe avocata Elodia Ghinescu. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de către orice persoană care poate demonstra că Elodia nu este moartă.

Dacă nimeni nu o va ataca, atunci se va emite un certificat de deces pe numele avocatei dispărută acum mai bine de patru ani.

„încadrarea juridică poate fi schimbată"

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, crede că certificatul de deces al Elodiei este vital în dosarul de omor. „S-a stabilit ca dată a morţii 30 august 2007, data dispariţiei, dar şi data când Cioacă a declarat că a văzut-o ultima oară în viaţă. Vom depune sentinţa şi certificatul de deces la dosarul de omor deosebit de grav, iar în acel moment eu cred că domnul Cristian Cioacă va fi trimis în judecată. S-a ajuns la încadrarea de omor deosebit de grav, deoarece se presupune că domnul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei. În funcţie de rezultatul cercetărilor, încadrarea juridică poate fi schimbată", ne-a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Anchetatorii sunt convinşi că Elodia nu mai trăieşte şi că a fost victima unei crime. Mai mult, procurorii de la Parchetul General merg pe varianta că poliţistul Cristian Cioacă este autorul. „Se ştie autorul crimei a cărei victimă a fost Elodia şi s-au creat toate premisele pentru ca Cioacă să fie trimis în judecată", a spus în urmă cu două luni Vasile Viorel, cel care a coordonat căutările în teren ale cadavrului. El a mai afirmat că locul crimei este cu siguranţă locuinţa în care au stat cei doi, res­pectiv apartamentul de pe strada Gloriei.

Filmul dispariţiei Elodiei

La 29 august 2007, Elodia a fost văzută ultima dată în viaţă. Cristian Cioacă, soţul avocatei, i-a anunţat dispariţia la poliţie abia la 5 septembrie 2007. Poliţistul a devinit suspectul principal şi se presupunea deja că Elodia este moartă. La 19 septembrie 2007 a început cercetarea penală a lui Cioacă pentru omor. În octombrie 2007 au demarat căutările trupului Elodiei Ghinescu. Scotocirile în pădurile şi în lacurile din Braşov, Argeş şi Covasna au continuat şi în 2008, şi 2009, însă fără niciun rezultat.

Probele împotriva lui Cioacă

Poliţistul Cristian Cioacă a făcut mai mulţi paşi greşiţi care i-au determinat pe anchetatori să-l suspecteze de crimă. Au trecut patru ani de la dispariţia Elodiei şi totuşi Cioacă este liber.

Prima greşeală a lui Cioacă după dispariţia Elodiei a fost să schimbe yala la apartament. Al doilea pas suspect a fost anunţarea dispariţiei Elodiei abia la 5 septembrie, la şase zile după dispariţie. Două zile mai târziu a reclamat o inundaţie în apartament, dar specialistului i s-a părut că robinetul a fost smuls intenţionat din perete. În schimb, perdeaua de la duş fusese schimbată şi lipseau şi câteva prosoape.

Un alt semnal de alarmă a fost dispariţia unui cuţit de bucătărie din locuinţă. La percheziţiile din septembrie 2007, anchetatorii au găsit mai multe urme de sânge în baie şi în dormitor. Acest lucru i-a făcut să creadă că Cioa­că a lovit-o pe Elodia, iar acesta ar fi decedat, după ce s-ar fi lovit de un corp dur.

Şi în maşina lui Cioacă s-au găsit urme de sânge, iar analizele au arătat că acesta este al Elodiei. Au urmat apoi lucrurile găsite într-o râpă dintre Poiana Braşov şi Râşnov. O uniformă de poliţist, cutia de ceramică în care Elodia îşi ţinea bijuteriile, sticle de parfum de damă, reviste, mănuşi chirurgicale.

Pe cămaşa de poliţist găsită în râpă se regăseşte ADN‑ul lui Cioacă. Îmbrăcat în res­pectiva cămaşă de poliţist cu mânecă scurtă, Cioacă a fost filmat de camerele de supraveghere video ale unei benzinării, chiar în noaptea dispariţiei Elodiei (29/30 august), în jurul orei 21.00. S-a întâlnit la benzinărie cu doi colegi de serviciu cărora le-a dat bonuri pentru carburanţi.

"Vom depune sentinţa şi certificatul de deces la dosarul de omor deosebit de grav, iar în acel moment eu cred că domnul Cristian Cioacă va fi trimis în judecată."
Crina Radu
avocat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite