Cinepremiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ellen Page, o mână de om, un munte de talent Marele premiu la Festivalul de Film de la Roma, trei nominalizări la Globul de Aur şi patru la Oscar: "Juno", povestea adolescentei de 16 ani

Ellen Page, o mână de om, un munte de talent

Marele premiu la Festivalul de Film de la Roma, trei nominalizări la Globul de Aur şi patru la Oscar: "Juno", povestea adolescentei de 16 ani care se pomeneşte însărcinată, la prima ei experienţă sexuală, rod al purei curiozităţi, este una dintre cele mai plăcute surprize cinematografice venite în ultimul timp de peste Ocean. După ce ia în calcul o clipă soluţia avortului, Juno va renunţa rapid la această idee, preferând să ducă sarcina la capăt, dar va considera mai potrivit să dea copilul spre adopţie. Ajutată de prietena ei cea mai bună, va proceda la selectarea perechii celei mai indicate în această privinţă, şi pare a şi fi găsit-o. Ce se va întâmpla mai departe vom afla urmărind acest film inteligent, amuzant şi emoţionat, care dezvăluie personalitatea tinerei actriţe Ellen Page, o mână de om, dar un munte de talent.
O demonstraţie pe viu a resurselor nebănuite ale cinematografiei americane independente, care aduce un aer proaspăt în peisajul îmbâcsit de blockbustere. (R. Căplescu)

Războiul lui Charlie Wilson

Congresmenul texan Charlie Wilson este omul care a contribuit, poate, mai mult ca oricare altul la prăbuşirea imperiului sovietic. Îmboldit de o bogătaşă din Texas şi beneficiind de ajutorul unui agent neconformist al CIA, îşi va concentra toate eforturile pentru a furniza clandestin arme mujahedinilor afgani pentru alungarea ocupanţilor sovietici. El îşi va atinge peste aşteptări scopurile: nu numai Armata Roşie va fi silită să părăsească Afganistanul, dar Kremlinul va pierde până la urmă Războiul Rece. Charlie nu va lua însă în calcul şi reversul medaliei: întoarcerea armelor de către luptătorii afgani împotriva americanilor... O viziune satirică a paradoxurilor lumii politice de astăzi, cu un trio de mari actori: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman.

27 de rochii

Un film destinat cu precădere publicului feminin, fără a displăcea neapărat celui masculin. După ce a fost de 27 de ori domnişoară de onoare la căsătoria unor prietene şi colege, păstrându-şi cu religiozitate fiecare dintre rochiile purtate cu aceste ocazii, tânăra Jane consideră că a 28-a rochie trebuie să fie cea de mireasă, ceea ce va reuşi până la urmă, nu fără serioase dileme asupra persoanei viitorului mire. Katherine Heigl, actriţă pe val, e absolut fermecătoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite