Cinepremiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arta ca formă de izbăvire Ian McEwan este socotit cel mai de seamă romancier britanic în viaţă, iar "Atonement" una dintre cele mai bune scrieri ale sale, versiunea ei cinematografică,

Arta ca formă de izbăvire

Ian McEwan este socotit cel mai de seamă romancier britanic în viaţă, iar "Atonement" una dintre cele mai bune scrieri ale sale, versiunea ei cinematografică, prezentată pe ecranele noastre sub titlul "Remuşcare", înscriindu-se în acelaşi palier al excelenţei.

Este povestea greşelii tragice a unei adolescente, Briony, odrasla unei familii înstărite, greşeală care va bulversa destinele a trei persoane: sora ei, Cecilia, Ronnie, un tânăr de origine modestă, îndrăgostit de prima, şi adolescenta însăşi.

Sentimentul culpabilităţii o va urmări toată viaţa şi la vârsta senectuţii, ajunsă scriitoare de renume, va căuta o cale de izbăvire, istorisind cele întâmplate într-o formă transfigurată, în care realitatea se împleteşte cu ficţiunea. În distribuţie: Keira Knightley, James McAvoy, Saoirse Ronan şi Vanessa Redgrave.
Un film cu şapte nominalizări la Oscar despre forţa eliberatoare a artei, care transcende contingentul, conferindu-i perenitate. (R. Căplescu)

Magie în Manhattan

Un film tipic al studiourilor Disney, în care lumea de basm a desenului animat îşi dă mâna cu cea reală a New York-ului din zilele noastre. În prima din aceste lumi, fermecătoarea Giselle se îndrăgosteşte de prinţul visurilor sale, dar vrăjitoarea cea rea, mama vitregă a prinţului, nu vede cu ochi buni căsătoria lor şi se foloseşte de puterile ei malefice pentru a o trimite pe tânără într-un loc unde, crede ea, nu există dragoste.

Pomenindu-se pe neaşteptate în plin Manhattan, Giselle e la început total descumpănită, dar în scurt timp situaţia se va schimba, ea se va bucura de protecţia unui chipeş avocat. Pe urmele ei, în jungla newyorkeză vor veni de "dincolo" prinţul neconsolat, slujitorul acestuia şi veveriţa favorită a Gisellei. Cum interacţionează cele două lumi ne povesteşte Julie Andrews, Mary Poppins de odinioară.

Faimă şi bani

Viaţa lumii mondene, a celor cu faimă şi bani, o lume de mucava în spatele căreia se ascunde vidul absolut, este tema acestei pelicule de umor feroce. Protagonişti: un amărât paparazzo în veşnică vânătoare de celebrităţi (Steve Buscemi), un tânăr actor şomer (Michael Pitt) şi o starletă pe cât de provocatoare pe atât de lipsită de talent (Alison Lohman). Relaţiile dintre personaje proiectează un spot necruţător de lumină asupra falselor mituri create de presa de scandal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite